Mulder pikt er één Rode Duivel uit: "Hij danste als vanzelf mee met de klasse rondom hem"

Mulder pikt er één Rode Duivel uit:
Maandag 14 november 2016 - 14:33   I  

Jan Mulder was gisteren al erg lyrisch over de Rode Duivels na afloop van de wedstrijd tegen Estland. Het is geen gemakkelijke opgave na zo'n wedstrijd vol uitblinkers, maar Mulder pikte er toch een speler uit die zijn aandacht had getrokken.

"Youri Tielemans blonk uit in de tien minuten die hij op het veld stond. De ene messcherpe pass naar de andere die van zijn voet vertrok, scheerde over het gras en eindigde bij een medespeler", is de Nederlander lyrisch in HLN. "Een openbaring. Ik kon het goed zien, ik stond bij de achter lijn te wachten op het eindsignaal, begerig als ik was om voor de VRT de analyse van deze verblindend mooie wedstrijd te doen. Lyrisch gaat zover boven kritisch. Les 1 moet zijn: begin altijd zo aan de match. Tegen Estland, Spanje, Bosnië, Duitsland en Argentinië. Zijn die landen op een dag sterker: dat is sport. Neem je verlies als een man." 

"Maar de nederlagen zullen niet zo gemakkelijk volgen als je elkaar op de manier van zondagavond vanaf acquit in het spel brengt en de tegenstander de arm afsnijdt. Niet Estland was zwak, de Rode Duivels waren op de toppen van hun kunnen - en toen leek Estland inderdaad zwak. Youri Tielemans trok zich op aan Hazard, De Bruyne, Meunier, Mertens, Lukaku. Hij danste als vanzelf mee met de klasse rondom hem. Want zo gaat het: afkijken maakt jezelf beter."

TAGS  I  Jan Mulder  I   Youri Tielemans

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024