Marc Degryse is ondersteboven van deze Rode Duivel: "Wat heb ik van hem genoten"

Marc Degryse is ondersteboven van deze Rode Duivel:
Maandag 14 november 2016 - 06:00   I   door Fabian Morren

Marc Degryse is erg tevreden over wat hij zag van de Rode Duivels tegen Estland. De analist spaart zijn superlatieven niet, maar is onder de indruk van één Rode Duivel in het bijzonder.

"Wat was het contrast met woensdag groot, zeg. Stoorde ik me tegen Nederland nog aan het gebrek aan tempo en de juiste aanpak, dan was het gisteren tegen Estland genieten. Alles was aanwezig, van in het begin: een bijzonder hoog tempo, veel beweging, inzet en druk naar voren", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Het meest van al heb ik genoten van De Bruyne. Hij speelde dan weliswaar een rij lager, aan de zijde van Witsel was De Bruyne dé spelverdeler. Met zijn vista en passing kon hij iedereen bedienen. Ook Hazard - veel meer dan wanneer hij naast Eden speelt. De Bruyne verstuurde naar hartenlust crosspasses, gevolgd door beslissende doorsteekballetjes. Hij hield bovendien knap het overzicht bij de stilstaande fases - die assist op Mertens mocht er zijn. 

"Veel meer dan Fellaini - die tegen Cyprus en Bosnië begon - is De Bruyne op die positie de voetballende oplossing. Met zijn traptechniek, loopvermogen en spelinzicht laat hij de Rode Duivels beter voetballen. De Bruyne zal er misschien niet zo vaak in scoringspositie komen, hij strooit van daaruit wel met cruciale passes. Dankzij hem kon het offensieve compartiment zich gisteravond kon laten opmerken met hun versnellingen, techniek en hun individuele klasse."

"De vraag is evenwel: kunnen we ons deze opstelling ook permitteren tegen een sterke tegenstander?", gaat Degryse verder. "Is het dan ook mogelijk om met zóveel aanvallend geweld te spelen, en De Bruyne centraal op het middenveld? Ik denk van wel. Alleen zullen we het antwoord daarop niet snel krijgen. Of België moet volgend jaar een paar vriendschappelijke interlands zien te regelen tegen enkele toplanden."

TAGS  I  Rode Duivels  I   Marc Degryse  I   Kevin De Bruyne

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022