De opmerkelijke reden waarom Foket niet van shirt wilde wisselen na de wedstrijd

De opmerkelijke reden waarom Foket niet van shirt wilde wisselen na de wedstrijd
Donderdag 10 november 2016 - 07:22   I   door Redactie

Voor Thomas Foket was het een hele nieuwe ervaring. De rechtsachter mocht na de rust invallen tegen Oranje en vierde zo zijn debuut voor de Rode Duivels.

"Het was toch even schrikken toen de coach tijdens de rust plots zei dat ik moest invallen. Ik had niet gedacht dat ik zo snel mijn kans zou krijgen", aldus Foket in Het Laatste Nieuws. "En niet voor vijf minuten, hé. (lach) Meteen een helft. Fantastisch. Natuurlijk was het omdat Thomas (Meunier, red.) wat last had en geen risico's besloot te nemen, maar dit pakken ze me niet meer af. Of ik nerveus was? Weet je, ik heb gewoon geprobeerd om me zo goed mogelijk te focussen."

"Op zo'n moment denk je niet aan het feit dat heel België naar je zit te kijken of andere randzaken. Ik wilde het er zo goed mogelijk vanaf brengen. Het hielp dat de coach meteen vertrouwen in me had - zoiets speelt in het hoofd. Hij gaf me tijdens de tweede helft heel wat positieve richtlijnen mee. Ook mijn ploegmaats hebben me goed opgevangen. Ze spraken veel met me en speelden me ook aan. Ik denk dat ik mag tevreden zijn over mijn eerste interland. De coach zei na afloop in elk geval dat ik het goed gedaan had. Ik heb trouwens niet gewisseld van shirt, dit truitje hou ik liever zelf bij."

TAGS  I  Thomas Foket  I   Rode Duivels

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024