Carrasco behoedt Rode Duivels van nederlaag tegen Oranje

Carrasco behoedt Rode Duivels van nederlaag tegen Oranje
Woensdag 09 november 2016 - 22:40   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben de derby der lage landen niet kunnen winnen. De Belgen speelden 80 minuten lang te traag. Na de gelijkmaker van Yannick Carrasco werd de ploeg van Roberto Martinez wakker.

Het grote nieuws was al voor de wedstrijd te rapen. Vincent Kompany voelde iets tijdens de opwarming en koos ervoor om niet te spelen. Christian Kabasele verving hem. Dat deed de verdediger van Watford zeker niet onaardig. Oranje begon overigens best sterk aan de wedstrijd. Na een foutje van Vertonghen kon de thuisploeg bijna profiteren, maar Simon Mignolet stond er. De Belgen speelden zonder diepe spits en dat was te merken. Er was te weinig aanwezigheid in de zestien.

België dreigde met een kopbal van de kleine Dries Mertens, die nipt over ging. Net op het moment dat de Duivels voortdurend balbezit hadden, kreeg Oranje een penalty na een overtreding van Vertonghen op Lens. Vervolgens scoorde Klaassen vanaf de stip. Ook België had een penalty moeten krijgen in de tweede helft na een overtreding op Carrasco. De ref legde de bal buiten. Voor het overige speelden de Duivels veel te traag en waren er geregeld misverstanden. Een zeer ontgoochelende prestatie van de Belgen. Op het einde liet Lukaku nog een huizenhoge kans liggen om de gelijkmaker te scoren. Gelukkig deed Yannick Carrasco dat wel. Hij trapte via de rug van Veltman binnen. Op het einde zat Oranje erdoor en ging België nog vol voor de zege. Die kwam er uiteindelijk niet.

Nederland - België 1-1
38' Klaassen (pen) 1-0, 82' Carrasco 1-1

TAGS  I  Nederland  I   Rode Duivels

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024