Zware opdoffer voor clubs in Jupiler Pro League?

Zware opdoffer voor clubs in Jupiler Pro League?
Woensdag 09 november 2016 - 08:09   I   door Redactie

Ivan De Witte hoopt dat het nieuwe tv-contract honderd miljoen euro per seizoen waard zal zijn. Dat is een verhoging van liefst 30 procent. Dat is ambitieus en zou fantastisch nieuws zijn voor alle clubs in de Jupiler Pro League. François Colin plaatst serieuze vraagtekens.

"De Witte vindt dit een normale evolutie als je kijkt naar de ontwikkelingen in Engeland, waar het nieuwe tv-contract ruim tien miljard euro in drie jaar oplevert en elke club verzekerd is van minstens 150 miljoen euro aan tv-inkomsten", aldus Colin.

"De clubs van de Pro League rekenen zich echter best niet te snel rijk. Om te beginnen gaat het grootste gedeelte van een verbetering van het tv-contract niet naar de clubs, maar naar MP & Silva. Het Italiaanse makelaarsbureau heeft de rechten op zak voor nog drie campagnes en scheurde er de voorbije jaren flink de broek aan. De fenomenale bedragen die in Engeland naar het voetbal gaan, zijn het gevolg van de bitse strijd tussen BT Sport en Sky die het voetbal op een bijna wanhopige manier gebruiken als wapen om klanten te werven voor hun aanbod op gebied van televisie, telefoon en internet."

"Die concurrentie bestaat bij ons (nog) niet. Telenet (Playsports) en Proximus werken meer dan ooit samen. Vaak is het onmogelijk te weten of een match door de ene of de andere telecomoperator wordt aangeboden, want de commentatoren en analisten werken vaak voor beide. De Pro League vestigt nu alle hoop op Eleven om de wedijver tussen de geïnteresseerden aan te zwengelen, maar MP & Silva riskeert dan dat het Belgische voetbal pas echt een zware verliespost wordt. Nu betalen Proximus en Telenet het grootste deel van wat naar het profvoetbal gaat, maar als Eleven de exclusieve rechten verkrijgt verschuift het risico helemaal naar de Italianen van MP & Silva."

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   AA Gent

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024