Roberto Martinez vertelt over eerste ontmoeting met Ronaldo: "Dat heeft me verrast"

Roberto Martinez vertelt over eerste ontmoeting met Ronaldo:
Vrijdag 20 oktober 2023 - 19:30   I   door Redactie

Cristiano Ronaldo heeft Portugal-coach Roberto Martinez aangenaam verrast tijdens hun eerste ontmoeting in 2023. Martinez, die het roer overnam na het WK 2022, benadrukte Ronaldo's blijvende rol als teamleider.

Martinez benadrukte het belang van het leren kennen van spelers als individuen en was onder de indruk van Ronaldo's bereidheid om zichzelf in te zetten voor het nationale team.

Ik had er nooit van gehouden om namen te kiezen of in een selectie te zitten zonder de persoon achter de voetballer te hebben ontmoet," vertelde de voormalige manager van Wigan en Everton aan Cadena SER.

"Ik heb geprobeerd iedereen op de lijst voor het WK te leren kennen, en toen ik Cristiano ontmoette, ontdekte ik dat hij een speler was die bereid was om alles te blijven geven voor het nationale team", vertelt de voormalige bondscoach van de Rode Duivels.

"Ik zag een persoon die zeer toegewijd wilde zijn en die op de een of andere manier ten dienste stond van het team. Dat hoeft niet zo te zijn, een speler als Cristiano, die alles heeft bereikt. De waarheid is dat ik zeer verrast was dat hij die bescheidenheid en dat verlangen had om de groep te dienen. Dat was het startpunt en de basis van alle spelers die deze kleedkamer zijn binnengekomen", aldus Martinez.

Ronaldo, die in 2023 al 40 doelpunten voor club en land heeft gescoord, leidt de voorhoede van Portugal. De overwinning op Bosnië en Herzegovina bevestigde Portugal als groepswinnaar in Groep J.

Poll: Vond jij Roberto Martinez een goeie bondscoach bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Portugal  I  Cristiano Ronaldo  I  Roberto Martinez

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024