Geel sluit laatste thuiswedstrijd met ruime zege af, eindronde is nog mogelijk na verlies van Wellen

Zondag 21 april 2024 - 16:57   I   door Redactie

Geel won zijn laatste thuiswedstrijd met 6-1 van hekkensluiter Eksel. Marijn Convents (2x), Seppe Maesen en Jordi Kreydt (3x) scoorden de Geelse doelpunten. Geel benutte drie strafschoppen. Door het verlies van Wellen bij Pelt valt de beslissing over de eindronde pas op de laatste speeldag.

Bij Geel voerde trainer Tom Schipper één wijziging door. Stijn Quintiens, die in Wellen geschorst was, kwam opnieuw op links. Diego D'Hondt verhuisde naar de bank. Bij Eksel wijzigde coach Bjorn Janssen ook maar één wissel door. Jarne Van Dyck kwam in de plaats van Bart Rutten. In het openingskwartier nam Geel het initiatief, maar in de zestien ontbrak het aan precisie bij de laatste pass.

Maar in de zestiende minuut stuurde Edwin Wang aanvaller Marijn Convents in het straatje. De Geelse spits omspeelde doelman Noah Pelic en schoof de verdiende 1-0 in doel. Even later kon Convents de score met het hoofd verdubbelen na een hoekschop van Wang, maar zijn bal werd nog geraakt en ging voorlangs in hoekschop. Op de corner die volgde zette Kreydt de mee opgerukte Sven Joosten vrij op links. De verdediger bereikte David Wijns, die de bal op de borst aannam en meteen op doel trapte. Doelman Pelic behoedde Eksel voor een 2-0-achterstand.

Halverwege de eerste helft leverde Kristof Weckx in bij Jordi Kreydt, maar de Geelse spits was te verrast en verslikte zich in de bal om de bal voorbij doelman Pelic te trappen. De Zotten bleven het initiatief nemen. Verdediger Wijns rukte op rechts mee op, kapte zijn tegenstander uit, maar vond Pelic op zijn weg. Vervolgens leverde Stijn Quintiens op links een strakke voorzet af, maar de deviatie van Jordi Kreydt ging net over. Tien minuten voor rust zette Zakaria Haid El Assiri Kreydt binnendoor, maar de spits trapte onbesuisd over. Even later twijfelde Kreydt om de bal te lobben over te ver uitgekomen Pelic. Kans verkeken.

Drie strafschoppen

Drie strafschoppenDe enige kans voor de bezoekers uit Eksel kwam er via Bram Bertrands, maar zijn vrije trap ging naast. Geel ging met een 1-0-voorsprong rusten, maar verzaakte om die voorsprong verder uit te bouwen. Na de rust slaagde Geel wel in dat opzet. Al na drie minuten trapte Seppe Maesen een assist van Jordi Kreydt voorbij Pelic: 2-0. Even later kopte een vrijstaande Jean-Michel Hoebregs een afgeweken bal naast een leeg doel. De kapitein was zelf verrast door zijn misser. Maar geen uitstel. Tien minuten na rust werd Zakaria Haid El Assiri in de zestien gehaakt. Ref Torben Hontis legde de bal op de stip. Jordi Kreydt bracht de Zotten op 3-0.

Eksel reageerde via Sandy De Pachter, die door Tibo Pollaris diep werd gestuurd en de 3-1 voorbij Oussayd Belkouch schoofs. Dat was het signaal voor de thuisploeg opnieuw een versnelling hoger te schakelen. Bij een eerstvolgende vrije trap van Marijn Convents devieerde Jordi Kreydt met het hoofd de bal voorbij doelman Pelic, meteen de tweede van de namiddag voor de Geelse aanvaller: 4-1.

Tien minuten voor tijd maakte Eksel-verdediger Tuur Camps hands in de zestien. Ref Hontis legde de bal een tweede keer op de stip. Voor de tweede keer ging Jordi Kreydt achter het leer staan. De spits gaf Pelic geen kans en maakte zijn derde van de namiddag: 5-1. Hij mocht meteen gaan rusten en werd bedankt met een applausvervanging. Ook doelman Oussayd Belkouch kreeg nog een applausvervanging. Hij werd vervangen door Michiel Decoopman, die volgend seizoen de overstap naar Zepperen-Brustem maakt.

Eindronde kan nog

In de slotfase zette Marijn Convents op links nog een actie op. Hij stevende op doelman Noah Pelic af, maar die moest de Geelse spits foutief afstoppen. Het was de derde penalty voor Geel. Convents ging zelf achter de bal staan en trapte de 6-1-eindstand tegen de netten. Pelt won zondag met 2-0 van Wellen, waardoor Geel op gelijke hoogte komt met Wellen voor het laatste eindrondeticket. Zondag ontvangt Wellen kampioen Termien. Geel maakt de verplaatsing naar Zwarte Leeuw. Het blijft spannend. (DJ)

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Wijns, Hoebregs, Joosten, Quintiens - Haid El Assiri, Wang, Robin, Kreydt - Convents, Maesen.
EKSEL: Pelic - Franssen, Weckx, Camps, Pollaris - De Pachter, M. Bertrands, Maes, Van Dyck, Aengeveld - B. Bertrands.
DOELPUNTEN: 16' Convents 1-0, 48' Maesen 2-0, 56' Kreydt 3-0 (strafschop), 62' De Pachter 3-1, 69' Kreydt 4-1, 81' Kreydt 5-1, 87' Convents 6-1.
STRAFSCHOP: 56' Kreydt (omgezet), 81' Kreydt (omgezet), 87' Convents (omgezet).
GELE KAARTEN: 40' Maes (fout op Kreydt), 67' Camps, 80' Van Dyck (protest).
VERVANGINGEN: 68' Haid El Assiri door N'Zo, 76' Maesen door Kayahan en Maes en Pollaris door Schrijvers en Gevers, 81' Kreydt door D'Hondt, 83' De Pachter door Maes, 84' Belkouch door Decoopman, 87' Aengeveld door Wouters.
SCHEIDSRECHTER: Torben Hontis.