Ref Lambrechts verrast met uitleg over Antwerp-Genk: "Ik werd misleid"

Ref Lambrechts verrast met uitleg over Antwerp-Genk:
Maandag 08 mei 2023 - 21:30   I   door Redactie

Na Antwerp-KRC Genk werd er meer gesproken over de rode kaarten dan over de Genkse nederlaag. En nu deed ook scheidsrechter Erik Lambrechts daar zijn zeg over.

Best verrassend dat zo'n ref nu ook tekst en uitleg geeft. De scheidsrechter had het immers niet onder de markt, zeker niet toen in de slotfase de Genkse potjesoverkookten. Dat had ook te maken met de eerste penalty die Antwerp kreeg door een ingreep van de VAR.

De videorefs veranderden de vrije trap die Lambrechts floot in een penalty. "Ik laat mij misleiden omdat Janssen buiten het strafschopgebied valt. Vermits het een factuele beslissing betreft hoef ik zelf niet naar het scherm te gaan", legt de ref uit.

Een tweede penalty kwam er na discutabel handspel van Bryan Heynen. "De speler maakt zichzelf breder met de arm weg van het lichaam, waarmee hij ergens een risico neemt. Ik snap dat daar soms frustratie over kan zijn, maar wij zijn er om de criteria toe te passen."

Duw

De meeste discussie ging echter over de uitsluitingen van Genkenaars Mike Trésor en Aziz Ouattara. Trésor trapte duidelijk na, maar Ouattara kreeg rood voor protest, tot groot onbegrip van onder meer Wouter Vrancken.

"Bij zijn protest raakt hij mij eerst licht bij de arm, waar ik voor alle duidelijkheid absoluut geen rood voor trek. Nadien komt hij frontaal naar mij waarbij hij met één hand een duw geeft op mijn borst. Niet met buitensporige kracht, maar van de ref blijf je af", besluit Lambrechts.

Poll: Vind je zijn uitleg aanvaardbaar?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024