DONE DEAL: Barcelona haalt publiekslieveling terug naar de club

DONE DEAL: Barcelona haalt publiekslieveling terug naar de club
Donderdag 07 juni 2018 - 19:30   I  

Barcelona heeft een nieuwe slag geslagen op de transfermarkt. Het haalt publiekslieveling Eric Abidal terug naar de club. Abidal speelde tussen 2007 en 2013 voor Barcelona en was zeer geliefd bij de supporters. De Fransman was de afgelopen jaren ook ambassadeur van Barcelona.

Maar nu zal Eric Abidal ook een officiële functie bij de club gaan inkleden. De 38-jarige oud-verdediger zal Technical Secretary Professional Football worden. Een hele boterham, maar het komt op er neer dat Abidal zich zal bezighouden met transfers en de spelers zal scouten die coach Ernesto Valverde wenst.

Sportief directeur Josep Segura zal Abidal onder zijn hoede nemen. Vanaf 18 juni begint de gewezen linksback aan zijn nieuwe baan bij de Blaugrana en zal hij gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de samenstelling van de eerste ploeg van Barcelona.

Pensioen

Eric Abidal stopte met voetballen in de december 2014 na een kortstondig avontuur bij het Griekse Olympiakos. Ook AS Monaco, Olympique Lyon, Lille en Barcelona prijken op zijn indrukwekkende CV. Met Barcelona behaalde Abidal de meeste successen en ook na zijn carrière bleef de Fransman als ambassadeur voor Barcelona bezig.

Poll: Is de terugkeer van Eric Abidal een goede zaak voor Barcelona?

TAGS  I  Abidal  I  Barcelona

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024