Mata overweegt verrassende transfer in België: “Respect is groot”

Mata overweegt verrassende transfer in België: “Respect is groot”
Donderdag 12 april 2018 - 11:20   I  

Clinton Mata komt dit seizoen uit voor KRC Genk, maar de rechtsachter is natuurlijk nog steeds eigendom van Sporting Charleroi. Het is momenteel nog niet duidelijk waar de Belgische Angolees volgend seizoen zal spelen. Zelf sluit Mata alvast niets uit.

Zo overweegt de 25-jarige rechterflankspeler zelfs een terugkeer naar Charleroi. Hij ligt er nog steeds onder contract en zegt niet meteen ‘neen’ tegen een terugkeer naar Mambourg. “Charleroi speelt voor de derde keer in vier jaar play-off 1 en de club blijft elk jaar verder groeien. Mijn respect voor Charleroi is erg groot”, zegt Mata in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Al voelt Mata zich ook prima in zijn vel in de Cristal Arena. “We hebben de bekerfinale gespeeld, zitten in play-off 1 en ik ben basisspeler. Mij hoor je dus niet klagen”, benadrukt Mata.

Anderlecht en Club Brugge?

Hoe dan ook hoeft de Angolees niet te vrezen. Hij beschikt over een interessant profiel dat heel wat clubs kan charmeren in binnen-en buitenland. Vorige zomer toonde ook Anderlecht lange tijd interesse, maar paars-wit haakte finaal af omdat Mata te lang treuzelde.

Met het oog op volgend seizoen zou bijvoorbeeld ook Club Brugge wel aan Mata kunnen denken. Met zijn loopvermogen en zijn aanvallende impulsen zou de rechtsback probleemloos in het systeem van Ivan Leko passen.

Poll: Zal Mata volgend seizoen nog bij Genk spelen?

TAGS  I  Mata  I   RC Genk  I   Charleroi  I   Anderlecht  I   Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024