'Anderlecht heeft deze vervanger voor Sels en Boeckx op het oog'

'Anderlecht heeft deze vervanger voor Sels en Boeckx op het oog'
Woensdag 14 maart 2018 - 20:18   I  

Wie zal volgend seizoen eerste doelman zijn bij RSC Anderlecht? Op dit ogenblik is het nog koffiedikkijken. Er heerst heel wat onzekerheid rond de gehuurde Matz Sels, terwijl Frank Boeckx in de lappenmand ligt en de verhuurde Davy Roef niet staat te springen om terug te keren naar Brussel. En dus speurt paars-wit naar een nieuwe doelman.

Het Nieuwsblad weet dat men bij Anderlecht al uitkijkt naar alternatieven voor Sels en Boeckx, mocht blijken dat zij volgend seizoen geen eerste doelman meer zijn in het Constant Vanden Stockstadion. Als vervanger van het tweetal heeft Anderlecht alvast Emil Rockov in het vizier.

De 23-jarige doelman staat momenteel onder contract bij Vojvodina Novi Sad en werd onlangs al in verband gebracht met een overstap naar Anderlecht. Rockov speelde nog nooit in het buitenland. Hem halen houdt dus enigszins een risico in, maar bij Anderlecht zijn ze alvast gecharmeerd door de goalie. De scouts brachten goede rapporten binnen en dat spreekt in het voordeel van Rockov.

Hoe dan ook wordt het niet eenvoudig voor paars-wit om Rockov binnen te halen, want de Brusselaars krijgen straks stevige concurrentie. De doelman is dan wel betaalbaar, maar ook Saint-Etienne, Toulouse, Ajax en Frankfurt lonken naar de diensten van Rockov en gingen hem al meermaals scouten.

Binnenlandse piste?

Volgens Het Nieuwsblad richt Anderlecht de blik niet alleen op het buitenland. Ook in de Jupiler Pro League zijn er verschillende interessante pistes. Zo staan doelmannen als Colin Coosemans (KV Mechelen), Thomas Kaminski (KV Kortrijk), Sinan Bolat (Antwerp) en Hendrik Van Crombrugge (Eupen) allen open voor een stap hogerop. Afwachten wat het wordt...

Poll: Zou Rockov een aanwinst zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Rockov  I   Vojvodina  I   Anderlecht  I   Sels  I   Boeckx

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024