Been over 'geflopte' Limbombe: "Het enige wat bij hem ontbrak"

Been over 'geflopte' Limbombe:
Vrijdag 09 maart 2018 - 10:39   I  

Anthony Limbombe is ondertussen niet meer weg te denken uit het basiselftal van Club Brugge. In het systeem van Ivan Leko is Limbombe uitgegroeid tot één van de meest bepalende spelers. En dat terwijl de flankaanvaller destijds niet kon doorbreken bij KRC Genk.

Limbombe stond in de jeugd van Genk altijd te boek als één van de grootste talenten, maar ondanks speelminuten in het eerste elftal bleef de grote doorbraak uit. Mario Been, die de speler in de Luminus Arena nog onder zijn hoede had, weet wat toen het probleem was bij Limbombe.

"Anthony speelde onder mij niet zo heel vaak, omdat hij zich niet aanpaste aan hetgeen ik van hem vroeg", vertelt Been in Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk zag ik zijn talent. Hij is een héél begenadigde speler, alleen wilde hij zich bij zijn invalbeurten zó graag bewijzen, dat er nog wel eens dingen fout liepen. En ik was toen hard bezig met resultaten neer te zetten."

Limbombe toonde voornamelijk een gebrek aan discipline op het veld, en dat werd hem bij Genk niet in dank afgenomen. "Voetbaltechnisch kon hij héél veel en een fantastische conditie had hij ook. Hij liep enorm veel, alleen overdreef hij daarmee in zijn acties. Te ongeduldig. Maar hij heeft wel zijn kans gekregen, hoor. Het enige wat ontbrak, was 'willen'", benadrukt Been.

Bij Club Brugge draaide Limbombe de knop duidelijk om. "Hij toont zich zo'n meerwaarde, dat de trainer niet meer om hem heen kan", merkt Been op. "En dat hij verkondigt dat hij in de eerste plaats moet verdedigen, is wel een omslag. Hij zal ingezien hebben dat dat zo hoort. Zolang ze geen Ronaldo of Messi zijn, moeten ze gewoon doen wat het elftal nodig heeft. Ik ben blij dat hij zich zo ontwikkeld heeft."

Poll: Ben jij onder de indruk van Limbombe?

TAGS  I  Limbombe  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   Been

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024