Topclub minder sterk? "Die toppers zijn er niet"

Topclub minder sterk?
Donderdag 24 augustus 2017 - 21:45   I   door Redactie

De afgelopen jaren zagen de Belgische ploegen heel veel topspelers vertrokken en volgens Stef Wijnants heeft één club zo geen toppers meer rondlopen.

Dat zegt hij over Genk. "Er wordt ook vaak de vergelijking gemaakt met de start van de vorige kamploenengeneratie. Die lanceerde zich vanuit Play-off II (in 2010) rechtstreeks naar de landstitel in 2011. Toen beschikte Genk over wereldtalenten als De Bruyne (foto) en Courtois en maakte de ervaren coach Frank Vercauteren van Vossen-Ogunjimi een succesvol en complementair spitsenduo", zegt hij aan Sporza.

"Die absolute toppers zijn nu toch minder aanwezig. De bestuurstop van Genk beseft dat en aanvaardt dat het "proces" van Albert Stuivenberg iets langer duurt dan verhoopt. Het heeft ook geen keuze. Stuivenberg aan de kant zetten is in het eigen DNA snijden. Rust in de tent bewaren vormt dan momenteel ook de grootste bekommernis. Maar welke analyse er ook door wie gemaakt wordt: punten zullen er uiteindelijk toch moeten worden gepakt. Hopelijk voor KRC Genk wordt het "proces" van Stuivenberg straks geen processie."

Poll: Heeft Genk zo geen toppers meer rondlopen?

TAGS  I  Genk  I   Stef Wijnants

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024