ASV Geel haalt met oude bekende laatste verhoopte versterking: "Ik kom terug thuis"

ASV Geel haalt met oude bekende laatste verhoopte versterking:
Dinsdag 03 september 2024 - 13:30   I   door Redactie

ASV Geel heeft in de laatste uren van de transferperiode in het amateurvoetbal alsnog de verhoopte extra middenvelder aangetrokken. Alessio Alessandro (28), die eerder al twee seizoenen voor de Zotten uitkwam, maakt de overstap van profclub Patro Eisden Maasmechelen. "Ik ben even weggeweest, maar kom weer terug thuis", is de Genkenaar opgetogen.

Na één jaar Houtvenne in 2de amateur ga je opnieuw voor ASV Geel spelen. Terug naar jouw vertrouwde omgeving?
"Inderdaad. Het voelt zeker als opnieuw thuiskomen. Ik voelde mij die twee jaren heel goed in Geel en ben blij dat het terug in orde is gekomen. Het zag er naar uit dat het niet het geval zou zijn. Ik was na een uitleenbeurt bij Houtvenne opnieuw bij Patro aan de slag gegaan en had er mij terug opgewerkt tot een selectiespeler. Het zag er naar uit dat ik daar ging blijven. Uiteindelijk is Geel blijven aandringen. Voorzitter Fabian Morren was al sinds eind december vorig jaar, begin januari dit jaar veel moeite aan het doen om mij terug naar Geel te halen, maar telkens stuitte hij op een nee. De situatie lag moeilijk, maar hij en zijn team zijn blijven volhouden. Ik wil hem daar enorm voor bedanken en heb veel respect voor wat hij gedaan heeft om mij terug naar Geel te halen."

Wat herinner je je nog uit de eerste twee jaar bij Geel?
"Ik had daarvoor vier seizoenen bij Westerlo gespeeld waarvan twee als basisspeler in de tweede klasse. Ik was einde contract en maakte de overstap naar Patro. Dat was in de coronaperiode en de club had het financieel moeilijk. Ik werd uitgeleend aan Geel dat op dat moment naar 1ste provinciale was teruggezet. Veel mensen vonden de stap van profvoetbal naar 1ste provinciale toen een vreemde keuze van mezelf, maar ik had bij de club altijd een soort van Beerschotgevoel. Daarmee bedoel ik dat Geel ook een traditieclub is met heel wat supporters die was teruggezakt, maar wel de ambitie had en heeft om terug hogerop te geraken. Dat sprak mij wel aan. Ik wilde met de club mee groeien naar eerste amateur. Het eerste seizoen promoveerden we meteen van 1ste provinciale naar 3de amateur. In het tweede jaar waren we op weg naar 2de amateur maar kenden we een offday in onze laatste match in de eindronde en kregen we een pandoering van 6-1. Ik kijk met een fijn gevoel terug naar die periode, maar ik blijf met een wrange nasmaak achter door het niet halen van die promotie naar 2de amateur. Mijn verhaal was nog niet af. Mijn persoonlijk doel heb ik niet kunnen halen. Daarom ben ik blij dat ik een tweede kans krijg om samen met de ganse club wel hogerop te geraken."

Je zult nog wel enkele oude bekenden tegenkomen?
"Naast heel wat fijne medewerkers, vrijwilligers en supporters die ik nog ken, zijn van de toenmalige spelers Jean-Michel Hoebregs, Sven Joosten, Oussayd Belkouch, Amin Oilil en in de staf nu ook Dirk Foriers nog aanwezig. Het zal fijn zijn om hen allemaal terug te zien. Een aantal nieuwkomers ken ik van de wedstrijden die ik tegen hen speelde. Zo speelde ik vorig seizoen met Houtvenne nog tegen Dries Ventôse, die bij Racing Mechelen zat. Ik hoorde dat het een fijne spelersgroep is, die goed aan elkaar hangt. Dat is voor mij ook belangrijk."

Vanavond zul je de staf en spelers voor het eerst ontmoeten of terugzien?
"Klopt. Het wordt mijn eerste training voor Geel dit seizoen. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van de ploeg. Ik heb de trainer intussen al gesproken. Ik voelde mij goed bij het gesprek. Er was een goede klik."

Wat verwacht je van dit seizoen?
"Een club als Geel hoort niet thuis op dit niveau. Daar moeten we ons als spelers bewust van zijn. Wij kunnen daar Iets aan veranderen. Daar moeten we ons elke training en wedstrijd bewust van zijn en weten wat ons doel is."

Wat is jouw persoonlijke ambitie?
"Ik wil promoveren met Geel. We kunnen daar allemaal over praten, maar uiteindelijk moeten we het gewoon op het veld doen. Een promotie komt niet zomaar op bestelling. We zullen er elke dag bewust mee bezig moeten zijn. Daar hebben we iedereen voor nodig. Ook de supporters die ons elke week zullen steunen. Op hen rekenen we ook. Wij, als spelers, zullen er voor zorgen dat we elke week ons truitje nat maken en alles doen wat we kunnen om zo hoog mogelijk te eindigen."

Wat wil je de supporters nog meegeven?
"Ik ben heel blij om terug te zijn. Ik apprecieer de berichten die ik van de supporters krijg, zowel nu bekend is dat ik terug voor Geel speel, als ook vorig seizoen toen ze berichten stuurden met de vraag om terug te komen, maar waar ik altijd negatief op moest antwoorden omdat dit toen niet ging. Die berichten doen deugd. We zijn goed contact blijven houden. We zullen er alles aan doen om de club terug te brengen naar de plaats waar ze thuis hoort." (DJ)

Poll: Vinden jullie Alessio Alessandro een goede transfer?

TAGS  I  ASV Geel  I  Alessio Alessandro

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024