Geel start seizoen met zege bij concurrent SK Londerzeel

Zondag 01 september 2024 - 17:29   I   door Redactie

Geel start het seizoen in 3de amateur B met een 1-2-zege op het veld van SK Londerzeel. Dries Ventôse en Thijs Van Pol zetten de Zotten op rozen. Gake milderde in het slot.

SK Londerzeel, dat naar 3de amateur was gezakt, startte gretig aan de wedstrijd en probeerde via Van Den Steen en De Bauw doelman Oussayd Belkouch te verschalken, maar die keepte attent. Siebens had na zeven minuten de grootste kans voor de thuisploeg, maar Belkouch had een geweldige reflex in huis om de poging van Siebens uit doel te houden. Geel stak op het kwartier voor het eerst de neus aan het venster, maar Van Pol kon net niet aan een voorzet van D'Hondt.

Drankpauze

Geel herpakte zich na de drankpauze en kwam op het half uur zelfs op voorsprong. Dries Ventôse rondde een actie met D'Hondt en Quintiens mooi af. De Zotten een beetje gevleid op voorsprong. Het was het signaal om door te drukken en even later verdubbelde Thijs Van Pol op voorzet van Hannes de voorsprong: 0-2. Dat was ook meteen de ruststand.

Na de pauze konden de bezoekers speculeren op de counter. Al in de eerste minuut na rust schakelde Geel via Oilil en Van Pol om, maar Ventôse trapte het leer voorlangs. Geel bleef komen, maar doelman Joossens kwam gepast voor Van Pol tussen. Aan de overzijde was ex-prof Owusu de gevaarlijkste man, maar de spits was niet scherp genoeg of vond een sterk keepende Belkouch op zijn weg.

Druk van Londerzeel

Het spel ging goed op en af. Geel kreeg een goede mogelijkheid via Ventôse, die na een goede run doelman Joossens op zijn weg vond. Londerzeel reageerde via Dellevoet, maar zijn afstandsschot werd door Belkouch over het doel getikt. Londerzeel kwam meer opzetten. Ex-prof Dequevy, die was ingevallen, schakelde Hoebregs uit en ging voor succes, maar Belkouch pareerde in hoekschop. Londerzeel bleef komen en werd twee minuten voor tijd beloond voor haar inspanningen. Invaller Gake maakte op hoekschop de aansluitingstreffer: 1-2.

De thuisploeg probeerde nog, maar kon de gelijkmaker niet meer scoren. Geel pakte haar eerste drie punten en schenkt daarmee haar jarige voorzitter een mooi verjaardagscadeau. Volgende zaterdag (20u) ontvangt het Sint-Lenaerts.

SK LONDERZEEL: Joossens - De Bauw, Van Den Steen, Guldix, Taqi - Tshimanga, De Kegel, Ceulemans - Siebens, Owusu, Dellevoet.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Hannes, Hoebregs, Opdekamp - D'Hondt, Van Pol, Ventôse.
VERVANGINGEN: 40' De Bauw door Dequevy, 46' Joosten door Oilil, 75' D'Hondt door Convents, 79' Guldix door Gake, 83' Opdekamp door Neuts, 89' Oilil door Maesen.
DOELPUNTEN: 29' Ventôse 0-1, 36' Van Pol 0-2, 88' Gake 1-2.
GELE KAARTEN: 37' Van Den Steen.
SCHEIDSRECHTER: Stijn Lehembre.

Poll: Wie is de man van de match bij Geel?