Ontzettend slecht nieuws voor Club Brugge

Ontzettend slecht nieuws voor Club Brugge
Zondag 01 september 2024 - 14:00   I   door Redactie

Club Brugge wil een nieuw stadion bouwen met plaats voor 40.000 fans en een groene parking voor 3.000 wagens, maar het project blijft vertraagd door juridische obstakels. Het Nieuwsblad geeft een stand van zaken.

Hoewel Club Brugge sinds 2020 de huidige Olympiasite als ideale locatie ziet en in 2023 een nieuwe omgevingsvergunning kreeg, hebben een groep buurtbewoners opnieuw beroep aangetekend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVB). Zij eisen meer inspraak en uiten zorgen over het mobiliteitsbeleid, ondanks de aanpassingen door de club na een eerdere vernietiging van de vergunning.

Hoewel Club theoretisch kan beginnen bouwen, wacht het af tot er een definitieve uitspraak is van de RvVB om te voorkomen dat bouwwerken moeten worden stopgezet. Een uitspraak wordt binnen een jaar verwacht, maar kan opnieuw voor vertraging zorgen. Als Club gelijk krijgt, is verder beroep bij de RvVB niet mogelijk, maar tegenstanders kunnen nog cassatieberoep aantekenen bij de Raad van State. Het hele project kan dus nog jaren duren vooraleer de bouw kan beginnen.

Poll: Komt dat nieuwe stadion er volgens jou nog ooit?

TAGS  I  Club Brugge

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024