ASV Geel is klaar voor de competitiestart en speelt "geen verstoppertje"

ASV Geel is klaar voor de competitiestart en speelt
Zondag 01 september 2024 - 09:00   I   door Redactie

De competitie in 3de amateur B start voor ASV Geel deze namiddag (15u) op het veld van SK Londerzeel. Trainer Tom Schipper kan op nagenoeg al zijn pionnen rekenen en speelt daarom "geen verstoppertje".

Nadat het vorig seizoen tot op de laatste speeldag bij Zwarte Leeuw in de running was voor een plaats in de eindronde werd Geel uiteindelijk toch zesde en kon het een promotie naar 2de amateur vergeten. Dit jaar zijn ze bij Geel duidelijk wat de ambities betreft. Ze willen promoveren. Dat kon u de voorbije dagen al lezen op Voetbal24 in de reportages over Sports Director Jens Cuypers, voorzitter Fabian Morren en trainer Tom Schipper.

Visitekaartje

Daarvoor werden tijdens het vorige seizoen en ook nog in het tussenseizoen maar liefst veertien nieuwe spelers aangetrokken. Er vertrokken er ook dertien. Met Thijs Van Pol (Berg en Dal) werd de topschutter uit 3de amateur B van vorig seizoen binnengehaald. Hij liet zijn visitekaartje achter en scoorde vier keer in de bekercampagne. Dries Ventôse (Racing Mechelen) stond bij zijn team in 2de amateur ook bovenaan de schutterslijst. Voorts werden naast enkele talentvolle jongeren ook nog Gelenaar Raf Hannes (Lille United), Ilias Van Roy (Witgoor Sport) en kampioenen Brian Baerts en Toon Opdekamp, beiden Eendracht Termien, aangetrokken. Een mix die in de voorbereiding en bekercampagne mooie resultaten liet optekenen.

Ex-profs

Aan de overzijde staat met SK Londerzeel een te duchten tegenstander klaar. De ploeg van trainer Jean-Pierre Vande Velde degradeerde vorig seizoen uit 2de amateur, maar zorgde met doelman Bjorn Joossens, Jason Van Achteren, Jerko Guldix, Holly Tshimanga (ex-Geel), Stefan Verbist en ex-profs William Owusu (Cercle Brugge, Westerlo, Antwerp) en Joeri Dequevy (Roeselare, Lierse, Antwerp) voor versterking om mee te strijden voor de prijzen.

Na een goede voorbereiding en bekercampagne zijn ze bij Alles Samen Verbroedering Geel gebrand om ook in de competitie goede resultaten neer te zetten en de promotie naar 2de amateur af te dwingen. Daarom speelt trainer Tom Schipper "geen verstoppertje" bij het bekendmaken van zijn selectie voor de match tegen SK Londerzeel. Hij kan op nagenoeg zijn volledige kern rekenen. Ilias Van Roy en Marijn Convents zijn opnieuw fit. (DJ)

De selectie: Belkouch, Baerts, Convents, D'Hondt, Hannes, Hoebregs, Joosten, Maesen, Oilil, Opdekamp, Neuts, Quintiens, Toussaint, Van Pol, Van Roy, Ventôse.

Poll: Gaat Geel winnen op het veld van SK Londerzeel?

TAGS  I  ASV Geel  I  Tom Schipper

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024