Geel plaatst zich voor 5de ronde Croky Cup na derbyzege tegen Wezel Sport

Geel plaatst zich voor 5de ronde Croky Cup na derbyzege tegen Wezel Sport
Zaterdag 17 augustus 2024 - 22:12   I   door Redactie

ASV Geel (3de) heeft in de 4de ronde van de Croky Cup Wezel Sport (2de) verslagen met 2-1. Thijs Van Pol tekende voor beide Geelse doelpunten. In de volgende ronde wacht het Waalse Meux.

Geel-trainer Tom Schipper moest puzzelen na het uitvallen van Ilias Van Roy tegen Sporting Hasselt. Uit de hoed kwam Dries Ventôse, die rechts achteraan post vatte. Diego D'Hondt mocht zich vooraan uitleven. De openingsfase was bikkelen. De thuisploeg zocht de voetballende oplossing, maar stootte op een stevig Wezel.

Gevaarlijke Nederlanders

De eerstre grote kans voor de bezoekers was meteen raak. Schrooijen kon in de omschakeling op links voorzetten en vond de vrijstaande Mart Van de Gevel. De Nederlander twijfelde niet en zette de 0-1 op het bord. Even later was Van de Gevel opnieuw gevaarlijk, maar zijn kopbal ging over.

De eerste Geelse eactie kwam er via Opdekamp. Van Pol bereikte spitsbroeder D'Hondt, die het leer teruglegde op Opdekamp, maar zowel Verwerft als doelman Delarbre hielden de Wezelse netten schoon. Op het half uur greep Belkouch goed in op een schot van Schrooijen. Ook op een trap van Gaethofs kwam de Geelse doelman gepast tussen.

Twee keer Van Pol

De thuisploeg ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Eerst kon Kolen een schot van Opdekamp nog blokken, maar even later was het toch prijs voor de Zotten. Op een hoekschop torende Thijs Van Pol boven iedereen uit en de Nederlandse goalgetter kopte de 1-1 in de kruising. Meteen ook de ruststand.

Geen wissels aan de rust. Wezel ging op zoek naar de voorsprong. Van Ooijen werd diep gestuurd, maar verzuimde af te werken en legde het leer naast. Maar het is de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Quintiens zette zich door in de zestien en vond de Thijs Van Pol, die niet twijfelde en de 2-1 voorbije Delarbre trapte. Wezel moest op zoek naar de gelijkmaker waardoor er ruimte kwam voor de thuisploeg. Van Pol kwam na een actie van Hannes en Opdekamp alleen voor de Wezel-doelman, maar net geen derde doelpunt voor de Geelse spits.

Meux in 5de ronde

Geel rook de overwinning en had vertrouwen getankt. Achteraan kwamen de Zotten niet meer in de problemen. Na Crossing Schaerbeek is Wezel Sport de tweede ploeg uit 2de amateur die voor de bijl gaat. Geel speelt in de 5de ronde van de Croky Cup op verplaatsing bij het Waalse Meux dat met 0-1 ging winnen bij Hoogstraten VV. De wedstrijd gaat door op zondag 25 augustus om 16 uur.

Een dag eerder, op zaterdag 24 augustus, organiseren de spelers van het eerste elftal een barbecue ten voordele van de club. Zij hopen dat alle supporters van de eerste ploeg en de jeugd aanwezig zullen zijn. De geplande oefenwedstrijd tegen de beloften van STVV van volgende woensdag gaat niet door. (DJ)

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Ventôse, Joosten, Baerts, Quintiens - Oilil, Hoebregs, Hannes, Opdekamp - Van Pol, D'Hondt.
WEZEL SPORT: Delarbre - Verwerft, Hakkens, Van Ooijen, Daverveld - Schrooijen, Kolen, Habibzai - Van de Gevel, Gaethofs, Vossebelt.
VERVANGINGEN: 68' Habibzai en Schrooijen door Yildiz en Lauwers, 78' Oilil door Heylen, 85' Van Ooijen door Truyers, 90' Hakkens door Bollen.
DOELPUNTEN: 9' Van de Gevel 0-1, 44' Van Pol 1-1, 72' Van Pol 2-1.
GELE KAARTEN: 19' Habibzai, 38' Opdekamp, 60' Verwerft, 74' Lauwers, 76' Hannes, 90' Truyers.
SCHEIDSRECHTER: Wouter Debusscher.
TOESCHOUWERS: 500.

Poll: Wie is de man van de match?

TAGS  I  Geel  I  Verbroedering  I  Wezel  I  Sport  I  Van Pol

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024