'Paul Gheysens en Antwerp FC staan op omvallen'

'Paul Gheysens en Antwerp FC staan op omvallen'
Zaterdag 17 augustus 2024 - 21:00   I   door Redactie

Er blijven negatieve geluiden opduiken over de financiële toestand van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. Volgens Het Nieuwsblad staan heel wat gebouwen van zijn bedrijf Ghelamco in de uitverkoop.

Dat laat zich ook bij Antwerp voelen. De club is al op zoek naar een extra investeerder en er moesten tal van sterkhouders verkocht worden. Dit omdat er geen financiële ruimte is. Antwerp moet zelfbedruipend worden, want op de miljoenen van Gheysens lijkt het niet meer te kunnen rekenen.

In ruil werden goedkope of transfervrije spelers gehaald. Dat zorgt ervoor dat de ambities van Antwerp dit seizoen wat lager zijn. Intussen blijft Gheysens problemen hebben met Ghelamco. Het bedrijf heeft zowat bij alle banken kredieten uitstaan en bovendien moet het ook heel wat obligaties terugbetalen.

Tussen 2021 en medio 2025 bedraagt de totale obligatieschuld liefst 350 miljoen euro. Daarnaast zijn er ook nog andere nevenprojecten van Gheysens die grote verliezen maken, zoals zijn paardenstoeterij. Gheysens heeft intussen al een privé-vliegtuig verkocht en er zou echt cash tekort zijn. "Uitgaven van 100.000 euro vormen al een probleem", zo klinkt het bij een insider.

Poll: Vrees jij het ergste?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024