Geel zet voet naast Hasselt: "We hebben ons niet ingegraven"

Geel zet voet naast Hasselt:
Donderdag 15 augustus 2024 - 09:15   I   door Redactie

Geel (3de) speelde woensdag 1-1 gelijk tegen Sporting Hasselt (1ste). Beide team speelden met een open vizier wat een resem kansen opleverde. "Ik ben tevreden over onze wedstrijd", vertelde Geel-trainer Tom Schipper. "We zetten een stap in de goede richting."

Tom Schipper posteerde voor het eerst dit seizoen Oussayd Belkouch in doel. De goalie bleef de voorbije weken aan de kant met knieproblemen. Vooraan verving Seppe Maesen de geblesseerde Marijn Convents. Sporting Hasselt startte furieus en zette de thuisploeg meteen onder druk. Dat leverde direct kansen op voor Ofori, Gueroui, Kroonen en Orye, maar de Hasselaars misten precisie of vonden Belkouch op hun weg.

Hasseltse druk

"We kwamen de eerste tien minuten niet onder de druk van Sporting Hasselt uit", gaf Tom Schipper toe. "Ze spelen twee reeksen hoger dan ons en dat merkten we in het begin. We pasten onze opbouw wat aan en vanaf dat moment kwamen we er gemakkelijker door en zaten we goed in de wedstrijd."

De thuisploeg herstelde het evenwicht en de eerste Geelse kans kwam er op het kwartier op een hoekschop van Raf Hannes. Seppe Maesen kopte het leer net over het Hasseltse doel. Het regende kansen aan beide kanten. Muanza (kopt naast) en Orye (fantasietje met dijbeen) besloten naast voor Hasselt, Van Pol (kopt naast) en Maesen (kraakt schot) misten de Geelse pogingen.

Van Pol en Belkouch

Op het half uur opende de thuisploeg de score. Toon Opdekamp stak een bal listig tussendoor op Thijs Van Pol. De Nederlander twijfelde niet en plaatste de bal vanop zo'n twintig meter laag in de linkerhoek: 1-0. Hasselt reageerde meteen via Bounou, die alleen op doelman Belkouch mocht draven, maar de Geelse goalie hielde de nul op het bord met een ultieme beenveeg. Ook Orye kreeg nog een mooie kans, ditmaal redde Belkouch met de voet. Rusten: 1-0.

"We scoorden een mooi doelpunt", zag kapitein Jean-Michel Hoebregs. "Thijs Van Pol maakte het mooi af. Ook de hoekschoppen waren weer goed. Zowel Seppe Maesen als Thijs Van Pol kregen mogelijkheden. Doelman Oussayd Belkouch maakte zijn wederoptreden. Hij speelde een uitstekende partij. Hij is nog niet volledig fit, maar was klaar om een helft te keepen. Hij deed dat goed en redde een paar grote kansen. Dat geeft ook vertrouwen aan de jongens die voor hem staan."

Gelijkmaker

Tijdens en na de pauze werd er veelvuldig gewisseld. Op het uur profiteerde Sporting ervan om de gelijkmaker de scoren. Maho vond met een lage voorzet Junior Mbaku-Mbabit, die simpel de 1-1 binnentikte. Het spelpeil zakte een beetje door de wissels en beide ploegen hielden het op een gelijkspel. "De laatste twintig minuten was het langs onze kant wat minder, maar onze jonge spelers weerden zich goed", verklaarde Schipper. "Ik ben tevreden over onze wedstrijd. Dat is weer een stap dichter bij de start van de competitie."

"We hebben ons niet ingegraven waardoor er aan beide kanten ruimte lag", besloot Schipper. "Onze spitsen speelden een goede wedstrijd tegen een gerennomeerd trio met onder andere Gueroui die vorig seizoen nog bij Patro speelde. Ze stonden en bewogen goed. Amin Oilil kon een uur spelen. In deze wedstrijden heeft hij nog moeilijk om het te belopen, maar dat is niet onlogisch als je weet van waar hij komt. Hij is aan een goede comeback bezig. Het fysieke zal wel volgen. Doelman Belkouch liet meteen zien dat ook hij er weer staat."

Blessure Van Roy

Enige minpunt was de blessure van verdediger Ilias Van Roy. "Onze verdediging stond net op punt", sakkerde Hoebregs. "Hij liep achteruit en hoorde een zweepslag, terwijl er niemand in de buurt was. Hopelijk is het scheurtje niet te groot en valt de blessure mee." Zaterdag (19.30u) speelt Verbroedering Geel haar volgende wedstrijd. Het komt dan in de 4de ronde van de Croky Cup op De Leunen in actie tegen Wezel Sport uit tweede amateur.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Oilil, Hoebregs, Hannes, Opdekamp - Van Pol, Maesen.
SPORTING HASSELT: Caubergh - Muanza, Gueroui, Ofori - Dassen, Kalin, Gerits, Kroonen - Bounou, Orye, Milts- Dassen, Gerits, Gueroui - Muanza, Orye, Caubergh.
VERVANGINGEN: 46' Belkouch, Joosten, Opdekamp en Hannes en door Dragomir, D'Hondt, Tagba en Neuts, 46' Bounou, Kroonen, Gerits, Dassen, Ofori, Gueroui en Muanza door Braeken, Osei-Berkoe, Rau, Cauwenberg, Vankerkhoven, Maho en N'Ganzadi, 58' Milts en Orye door Reumers en Mbaku-Mbabit, 63' Van Pol en Oilil door Kayahan en Van Dijck, 72' Maesen door N'Zo, 79' Neuts door Kaiddour, 80' Quintiens door Arozie, 86' Hoebregs en Tagba door Vigi en Ikrou, 89' Van Roy door Hoebregs.
DOELPUNTEN: 28' Van Pol 1-0, 62' Mbaku-Mbabit 1-1.
GELE KAARTEN: 33' Oilil (trekfout op Bounou), 88' Rau (fout op Arozie).
SCHEIDSRECHTER: Jonas Timmermans.
TOESCHOUWERS: 350.

Poll: Geel speelde gelijk tegen eerstenationaler Sporting Hasselt. Pakt het zaterdag in de Croky Cup de scalp van Wezel Sport uit 2de amateur?

TAGS  I  Verbroedering  I  Sporting  I  Geel  I  Hasselt  I  Schipper  I  Hoebregs

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024