Tedesco loopt blauwtje: Bondscoach plots met de rug tegen de muur bij de Rode Duivels

Tedesco loopt blauwtje: Bondscoach plots met de rug tegen de muur bij de Rode Duivels
Zondag 11 augustus 2024 - 11:00   I   door Redactie

Opnieuw gaan de Rode Duivels een groot Belgisch talent met dubbele nationaliteit verliezen. Noah Sadiki heeft namelijk laten weten dat hij niet voor de Rode Duivels wil uitkomen, maar wel voor Congo, het land waar zijn roots liggen. Bij La Dernière Heure verklaart hij zijn keuze.

“Ik heb er heel lang over nagedacht en er uitvoerig over gesproken met de mensen om mij heen”, vertelt hij dat hij niet over één nacht ijs ging. “Ik heb de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen... maar er waren evenveel voor- als nadelen.”

Uiteindelijk richtte hij zich tot God, die de knoop voor hem doorhakte: “Dus ging ik op bed liggen, ik bad tot de Heer en ik wachtte tot mijn hart zou spreken. En hij koos voor Congo. In mijn carrière werd mij niets op een presenteerblaadje gegeven. Het maakt deel uit van mijn lot om er elke keer naar te streven om te krijgen wat ik wil.”

Dat Sadiki nu kiest voor Congo, betekent erg slecht nieuws voor de Rode Duivels en Domenico Tedesco. De nog altijd maar negentienjarige middenvelder van Union wordt gezien als een groot talent, alleen zullen we dat dus niet te zien krijgen bij de nationale ploeg van België. 

Poll: Zag jij in Sadiki een potentiële Rode Duivel?

TAGS  I  Noah Sadiki  I  Union  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024

zondag 8 september 2024

zaterdag 7 september 2024