Amin Oilil helpt Geel mee aan bekerwinst na hartproblemen: "Minuten maken en scoren is heerlijk"

Amin Oilil helpt Geel mee aan bekerwinst na hartproblemen:
Zondag 11 augustus 2024 - 09:15   I   door Redactie

Geel plaatste zich zaterdag voor de 4de ronde van Croky Cup na een 2-0-zege tegen Crossing Schaerbeek. Doelpuntenmaker Amin Oilil maakte zijn officiële comeback na een lange afwezigheid door hartproblemen: "Het was raar om terug in het stadion te spelen"

Crossing Schaerbeek promoveerde vorig seizoen van 3de naar 2de amateur en heeft de ambitie om opnieuw te promoveren. De Brusselaars waren favoriet, maar de thuisploeg trok onder impuls van Toon Opdekamp ten strijd. De Limburger zette zich al na twee minuten door in de zestien en werd daar al dan niet foutief gestuit, maar ref Beerens gaf geen krimp. Even later was Opdekamp opnieuw de hoofdrolspeler. Hij strafte Brussels balverlies bijna af. Het doel was leeg. De middenvelder moest iets te lang naar de juiste voet zoeken. Kans verkeken.

Rood

De bezoekers reageerden met verbeten duels en enkele zware overtredingen. "We waren soms te braaf", vertelde Geel-trainer Tom Schipper. "We verloren duels omdat we er niet hard genoeg in gingen. Zij gingen er vol voor. Dan moeten we onze voet ook zetten. In de tweede helft pakten we het slimmer aan. Daaraan merk je dat we als team meer volwassen zijn dan vorig seizoen."

Een drietal keer werden de overtredingen van Schaerbeek met geel bestraft. "Slechts geel", zag Schipper. "Ongezien dat Schaerbeek met elf spelers eindigde. Ik zal niet snel om een kaart vragen, maar vandaag was dit wel meer dan gepast. De elleboog vond de scheidsrechter een blok, de tackle langs achter van Ella Ella was maar geel waard en de tackle op rechts van de verdediger vond hij wel donkergeel. Als er een VAR aanwezig was, dan was er minstens één rode kaart gevallen."

Paal en lat

Crossing zat er tot tweemaal toe dichtbij, maar eerst doelman Glenn Toussaint en de paal op een vrije trap van Casagolda en rebound van Absisan en vervolgens de lat op een vrije trap van Yagan verhinderden dat de bezoekers op voorsprong kwamen. "Buiten die twee stilstaande fases, creëerden ze geen echte kansen", wist Schipper. "Wij kregen wel enkele goede mogelijkheden waarin we beter hadden kunnen en moeten doen."

Twee keer op hoekschop

Na de rust kwam Geel al vroeg op voorsprong via verdediger Ilias Van Roy die een hoekschop van Raf Hannes hoog in doel verwerkte. De thuisploeg nam de wedstrijd in handen. Na een goede combinatie stuurde Van Pol zijn maatje Convents alleen op doelman Tiago af, maar de Brusselse goalie verhinderde de 2-0. Op de hoekschop die volgde ging het schot van Hannes net naast. Uitstel, maar geen afstel. Op de volgende hoekschop trapte invaller Amin Oilil de rebound in één tijd laag binnen: 2-0. Voor Oilil zijn eerste officiële doelpunt na zijn terugkeer na een lange revalidatie vorig seizoen.

Hartproblemen

"Het was een bal die uit het niets voor mijn voet viel", glunderde Amin Oilil die 's ochtends nog met de beloften trainde. "Ik pakte hem in één tijd met links. Hij ging er goed in. Dat tweede doelpunt hadden we nodig. Anders kon het nog spannend worden op het einde. Ik ben blij dat ik minuten mocht maken en kon scoren. Heerlijk. Na mijn hartproblemen was het raar om terug op het grote veld in het stadion te staan. De hartslag ging opnieuw de hoogte in. Het was wennen. Ik moet fysiek nog veel stappen zetten, maar voetballend lukte het aardig. Ik was tevreden."

De Zotten konden de score nog opvoeren. Maesen stuurde Oilil in het straatje. De middenvelder kon zijn tweede van de avond maken, maar was niet zelfzuchtig. "Toon Opdekamp, die een ongelofelijke wedstrijd speelde, was mee opgerukt en stond beter gepositioneerd, maar de doelman zat er jammer genoeg nog tussen", beschreef Oilil de fase.

Van Roy

Coach Tom Schipper was een tevreden man. "We speelden de wedstrijd volwassen uit. Alleen jammer dat we sommige kansen niet benutten. We hielden de nul. Chapeau voor doelman Glenn Toussaint en zijn verdediging. Ook voor Ilias Van Roy die scoorde op hoekschop, maar ook centraal in de defensie een goede match speelde. Hij komt van Witgoor Sport. Daar deden sommigen vooraf wat meewarig over. Alle credits naar Jens Cuypers van de sportieve cel. Ilias heeft zich tussen het centrale duo genesteld en laat iedereen zien dat ze voor die posities met z'n drieën zijn. Dat is alleen maar goed voor de concurrentie en daar wordt het team sterker door."

In de vierde ronde ontvangen de Zotten volgend weekend de winnaar van de partij Wezel Sport - Schoonbeek-Beverst. In Geel hopen ze op een derby tegen Wezel Sport uit tweede amateur, maar eerst oefent blauw-wit woensdag (19.30u) nog tegen eerstenationaler Sporting Hasselt. (DJ)

VERBROEDERING GEEL: Toussaint - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Hoebregs, Hannes - D'Hondt, Convents, Van Pol.
CROSSING SCHAERBEEK: Tiago - Kamneng, De Marrée, Erdogan - Ella Ella, Absisan, Mabika, Matterne - Sebaihi, Yagan, Casagolda.
VERVANGINGEN: 59' Sebaihi door Kinkela, 69' Erdogan door Matuta, 71' Convents door Oilil, 77' Van Pol en D'Hondt door Maesen en Neuts, 77' Ella Ella door Mpati, 90+1' Hannes door Van Dijck.
DOELPUNTEN: 51' Van Roy 1-0.
GELE KAARTEN: 22' Ella Ella (tackle langs achter op Opdekamp), 38' Opdekamp (tackle op Mabika), 57' Absisan (elleboog op Van Pol), 73' Kinkela (fout op Oilil), 79' Kamneng (fout op Opdekamp), 82' Maesen (fout op Mpati).
SCHEIDSRECHTER: Sören Beerens.
TOESCHOUWERS: 350.

Poll: Wie heeft u liever als tegenstander voor Geel in de 4de ronde van de Croky Cup?

TAGS  I  Geel  I  Schaerbeek  I  Amin Oilil  I  Tom Schipper

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024

zondag 8 september 2024

zaterdag 7 september 2024