Daar is hij: 'Anderlecht pakt uit met nieuw wapen voor de rest van het seizoen'

Daar is hij: 'Anderlecht pakt uit met nieuw wapen voor de rest van het seizoen'
Vrijdag 09 augustus 2024 - 09:00   I   door Redactie

Anderlecht speelt komende zaterdag thuis tegen OH Leuven. In aanloop naar die wedstrijd kreeg het nu uitstekend nieuws vanuit de ziekenboeg. Francis Amuzu toonde zich donderdag namelijk opnieuw present op training. Een geweldige opsteker voor Brian Riemer.

Amuzu is een van de sterkhouders bij Anderlecht, maar blesseerde zich drie weken geleden in de galamatch tegen het Duitse Wolfsburg, een wedstrijd die paars-wit wist te winnen met 2-1. Even werd er gevreesd voor opnieuw een lange blessure voor de snelle flankspeler, maar niets is minder waar.

De 24-jarige linksbuiten meldde zich donderdagmiddag weer op training en daardoor lijkt zijn blessure er zo goed als op te zitten, als is het natuurlijk nog maar de vraag of hij fit geraakt voor de wedstrijd van zaterdag. Een invalbeurt lijkt op dit moment het hoogst haalbare.

Bij Anderlecht werd de pijlsnelle Amuzu de voorbije wedstrijden flink gemist. Zijn snelheid is een gesel voor de verdediging en wordt gezien als een belangrijk wapen binnen de ploeg. Zijn vervanger Nilson Angulo bleek de laatste wedstrijden nog niet klaar om te brengen wat Amuzu wel brengt. Zijn terugkeer betekent dus uitstekend nieuws. 

Poll: Zou Amuzu bij elke Belgische topclub in de ploeg staan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Francis Amuzu  I  Nilson Angulo  I  Brian Riemer

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024