Thijs Van Pol bezorgt Geel zege bij debuut tegen Zandhoven: "Blij dat ik er weer sta"

Thijs Van Pol bezorgt Geel zege bij debuut tegen Zandhoven:
Donderdag 01 augustus 2024 - 09:15   I   door Redactie

Verbroedering Geel heeft tweede oefenmatch gewonnen bij Zandhoven SK. Thijs Van Pol scoorde bij zijn debuut het enige doelpunt: 0-1. "Pas vrijdag aan het seizoen begonnen. Ik ben blij dat ik er weer sta", zegt de topschutter uit 3de amateur B van vorig seizoen.

Verbroedering Geel (3de amateur) nam meteen het initiatief op het veld van Zandhoven SK (1ste provinciale). Thijs Van Pol, die pas sinds vrijdag bij de Geelse kern aansloot, kon al na 34 seconden de score openen, maar zijn kopbal werd van de lijn geveegd. Even voor het kwartier zette Diego D'Hondt zich door op rechts waar hij in de zestien werd gehaakt door De Langhe. Penalty voor Geel. Seppe Maesen achter de bal, maar de rijzige spits trapte het leer te zwak en binnen bereik van doelman Nico Van De Vyver.

Precisie en efficiëntie

De bezoekers bleven het spel bepalen en kregen verschillende kansen, maar zowel Stijn Quintiens, Dries Ventôse als Thijs Van Pol zagen hun pogingen geneutraliseerd door doelman Van De Vyver of gebrek aan efficiëntie. Meteen na rust lukte het dan toch. Invaller Sebastiaan Vanderlyde zetten zich op rechts door en leverde een pasklare lage voorzet af voor Van Pol. Die moest er alleen zijn voet nog tegen zetten om de 0-1 op het bord te zetten.

Het spel verwaterde mede door de verschillende wissels tot de thuisploeg twintig minuten voor tijd opeens met kansen op de proppen kwam en ei zo na de gelijkmaker scoorde. Eerst was er Mike Van Geffen, ex-Geel, die een Zandhovense hoekschop net naast de verkeerde kant van de paal kopte. Vervolgens kregen ook Jannes (2 keer) en Borahsasar nog mogelijkheden, maar de Geelse goalie Andrei Dragomir, die de geblesseerde Oussayd Belkouch verving, hield zijn netten schoon. Verder kwamen beide teams niet meer.

"Zandhoven speelde in een laag blok", analyseerde Geel-trainer Tom Schipper. "In de eerste helft speelden we op hun helft en gaven geen kansen weg. We creëerden net als in de tweede helft enkele goede mogelijkheden. De bal ging goed rond en het niveau viel ook mee. Nee, niet alles was perfect. In de laatste twintig meter ontbrak het ons aan precisie en efficiëntie om al vroeger te scoren en de wedstrijd open te breken."

Automatismen

De Geelse staf werkte het voorbije weekend op stage in Jabbeke aan de groepssfeer en het volume. "Ook dinsdag trainden we nog 2 uur en half", verklapte Schipper. "We moeten nog de juiste ruimtes en passing vinden en weten wie wanneer welke positie pakt. Die automatismen worden de volgende weken steeds meer getraind. In de tweede helft hadden we het tien minuten even moeilijk waarbij Zandhoven wat kansen kreeg. Onze jongeren kregen toen hun kans. Op zo'n moment moeten ze zich tonen en de principes vanop training in de match brengen. Dat mis ik nog."

Scoren bij debuut

Toch was de Geelse veldheer tevreden over de geleverde teamprestatie. "We lieten de bal het werk doen en creëerden kansen. Daarnaast scoorde Thijs Van Pol in zijn eerste wedstrijd voor Geel en liet invaller Sebastiaan Vanderlyde meteen een paar goede acties zien." Ook Thijs Van Pol, die de overstap van Berg en Dal naar Geel maakte en nog maar sinds vrijdag aan het trainen was, kon leven met het geleverde spel. "In het begin was het wat aftastend, maar aan de bal waren we niet slecht."

De Nederlander deed waarvoor hij aangetrokken werd: doelpunt(en) maken. "Ons sterkste moment was meteen na rust", zei Van Pol. "We kregen goede druk op de bal. Zandhoven kwam niet over de middenlijn en we creëerden kansen via de flanken. Daaruit viel ook het doelpunt. Ik ben blij dat ik er weer sta." Zondag (16u) spelen De Zotten in de tweede ronde van de Croky Cup thuis tegen Huldenberg.

ZANDHOVEN SK: Van De Vyver - Schouterden, Bakkovens, Arewa, De Langhe - Lemaire, Decuypere, Versmissen, De Backer - Somers, Destoop.
VERBROEDERING GEEL: Dragomir - D'Hondt, Van Roy, Baerts, Quintiens - Hoebregs, Hannes - Ventôse, Opdekamp - Van Pol, Maesen.
VERVANGINGEN: 46' Ventôse, Maesen, Baerts en Quintiens door Convents, Joosten, Vanderlyde en Kayahan. 46' Destoop, Somers, De Backer, Versmissen, Decuypere en Lemaire door Cremers, Van Baeck, Van Geffen, Verberck, Jannes en Temiz, 52' De Langhe door Borahsasar, 62' Van Pol, Hannes, Hoebregs en Opdekamp door Neuts, Diogo, Van Dijck en Tagba.
DOELPUNTEN: 51' Van Pol 0-1.
STRAFSCHOP: 13' Maesen (keeper pakt).
GELE KAARTEN: 45+1' Hannes (trekfout op De Backer), 84' Borahsasar (protest).
SCHEIDSRECHTER: Stijn Druant.
TOESCHOUWERS: 180.

Poll: Plaatst Verbroedering Geel zich zondag voor de 3de ronde van de Croky Cup?

TAGS  I  Verbroedering Geel  I  Zandhoven  I  Van Pol  I  Schipper

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024