Verbroedering Geel neemt pas in tweede helft afstand van Zandhoven SK

Verbroedering Geel neemt pas in tweede helft afstand van Zandhoven SK
Woensdag 31 juli 2024 - 21:46   I   door Redactie

Verbroedering Geel wint tweede oefenmatch met 0-1 bij eerste provincialer Zandhoven SK. Het kon pas in de tweede helft afstand nemen. Thijs Van Pol trof bij zijn debuut meteen raak.

Verbroedering Geel startte met de Roemeen Andrei Dragomir in doel. Oussayd Belkouch, die vorig seizoen de onbetwiste nummer één in het Geelse doel was, kampt momenteel nog met een knieblessure, die hem nog enkele weken aan de kant zal houden. Vooraan droeg Thijs Van Pol, vorig seizoen topschutter in 3de amateur B, voor het eerst de Geelse kleuren. Van Pol was iets later aan de voorbereiding begonnen omdat de Nederlander nog op vakantie was.

Strafschop gemist

De Geelse bezoekers namen het initiatief op het biljartlaken van eerste provincialer Zandhoven. Ventôse lepelde een voorzet op het hoofd van Van Pol, die overhoeks kopte, maar zijn bal op de lijn gekeerd zag door verdediger Bakkovens. Even later schilderde Quintiens een bal voor doel, maar Ventôse kopte voorlangs.

Zandhoven probeerde met diepgang de Geelse defensie te verschalken. Dat leek eenmaal te lukken, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgefloten. Op het kwartier zette Diego D'Hondt zich op rechts door. De vleugelverdediger haalde de zestien, waar hij door De Langhe werd gehaakt. Ref Druant legde de bal op stip. Seppe Maesen besloot echter te zwak en doelman Nico Van De Vyver hield de 0-0 op het bord.

Precisie

Na de drankpauze bezorgde De Langhe Zandhoven een eerste kans, maar Lameire kopte het leer naast. Geel reageerde via Hannes, die Quintiens de zestien instuurde, maar het schot van de naar Meerhout uitgeweken Limburger was te zwak om Van De Vyver te verschalken. Even later was het Quintiens, die Van Pol binnendoor stuurde, maar de Nederlander kraakte zijn schot en de bal hobbelde voorlangs. Meteen erna opnieuw dezelfde hoofdrolspelers. Deze pakte Van De Vyver de kopbal van Van Pol, die in een volgende fase zijn schot in hoekschop zag verwerkt. Geel probeerde wel, maar miste in het laatste deel van het veld de precisie om gericht toe te slaan.

Aan de rust wisselde trainer Tom Schipper vier pionnen bij Geel. Collega Frank Dirix posteerde zes frisse spelers bij Zandhoven. Zijn defensie bleef staan, maar het middenveld en aanval werd vervangen. De bezoekers bleven het spel domineren en na zes minuten opende Thijs Van Pol de score voor De Zotten. Invaller Sebastiaan Vanderlyde zette zich op rechts door, bracht de bal laag voor doel. Van Pol moest er alleen maar zijn voet tegen zetten: 0-1.

Gelijkmaker

Beide teams streden nadien vooral een slag op het middenveld. Op kansen was het wachten tot twintig minuten voor tijd. Mike Van Geffen de thuisploeg op gelijke hoogte kon brengen, maar de ex-speler kopte een voorzet na een Zandhovense hoekschop naast de verkeerde kant van de staak. Zandhoven zocht de gelijkmaker, maar een goed opgerukte Ralph Jannes vond doelman Dragomir op zijn weg. Daarna kenden ook Borahsasar en nog eens Jannes geen succes bij de afwerking. Verder kwamen beide teams niet meer. Verbroedering Geel wint zo ook haar tweede oefenpartij. Zondag (16u) spelen De Zotten in de tweede ronde van de Croky Cup thuis tegen Huldenberg.

ZANDHOVEN SK: Van De Vyver - Schouterden, Bakkovens, Arewa, De Langhe - Lemaire, Decuypere, Versmissen, De Backer - Somers, Destoop.
VERBROEDERING GEEL: Dragomir - D'Hondt, Van Roy, Baerts, Quintiens - Hoebregs, Hannes - Ventôse, Opdekamp - Van Pol, Maesen.
VERVANGINGEN: 46' Ventôse, Maesen, Baerts en Quintiens door Convents, Joosten, Vanderlyde en Kayahan. 46' Destoop, Somers, De Backer, Versmissen, Decuypere en Lemaire door Cremers, Van Baeck, Van Geffen, Verberck, Jannes en Temiz, 52' De Langhe door Borahsasar, 62' Van Pol, Hannes, Hoebregs en Opdekamp door Neuts, Diogo, Van Dijck en Tagba.
DOELPUNTEN: 51' Van Pol 0-1.
STRAFSCHOP: 13' Maesen (keeper pakt).
GELE KAARTEN: 45+1' Hannes (trekfout op De Backer), 84' Borahsasar (protest).
SCHEIDSRECHTER: Stijn Druant.
TOESCHOUWERS: 180.

TAGS  I  Verbroedering Geel  I  Zandhoven

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024