Toekomst van Belgische topclub is plots ernstig in gevaar: "Dit is heel triest"

Toekomst van Belgische topclub is plots ernstig in gevaar:
Zaterdag 20 juli 2024 - 15:30   I   door Redactie

Philippe Bormans, CEO van Union, uitte vrijdag zijn frustratie over de houding van de gemeente Vorst in het stadiondossier van de club.

Tijdens de persconferentie van nieuwe coach Sébastien Pocognoli gaf Bormans aan dat het gemeentebestuur verantwoordelijk is voor het vastlopen van het stadionproject op de Bemptsite. “De situatie is heel simpel en triest,” zei Bormans. “We hebben al het nodige gedaan. De regio heeft ook gepusht, maar de gemeente zet de kwestie niet op de agenda.”

Union stuurde vrijdagochtend een persbericht waarin het zijn ongenoegen uitte over het gebrek aan vooruitgang. De gemeente Vorst reageerde verrast en kaatste de bal terug. “We vragen ons af welke vlieg het management van Union heeft gestoken", aldus het kabinet van burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo).

Het huidige Joseph Mariënstadion voldoet niet aan de UEFA-normen, waardoor Union voor Europese wedstrijden naar andere stadions moet uitwijken. Bormans benadrukte dat het stadiondossier op lange termijn het grootste gevaar voor de club vormt.

Poll: Ben jij boos om de problemen die Belgische clubs hebben om nieuwe stadions te bouwen?

TAGS  I  Union

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024