Hét teken aan de wand? Verschrikkelijk nieuws voor de Rode Duivels officieel bevestigd

Hét teken aan de wand? Verschrikkelijk nieuws voor de Rode Duivels officieel bevestigd
Vrijdag 19 juli 2024 - 09:30   I   door Redactie

Iedereen is het erover eens: de Rode Duivels hebben er een teleurstellend EK op zitten. Waar vele voetbalfans en analisten België misschien niet meteen in de finale verwachtten, dacht het gros van de fans wel dat ze verder zouden geraken dan de achtste finale, of toch op z’n minst beter zouden voetballen.

Helaas voor de troepen van bondscoach Domenico Tedesco liep het voor België al spaak in de achtste finale. De Rode Duivels verloren een dikke twee weken geleden met het kleinste verschil van Frankrijk en moesten zo roemloos afdruipen op het landentoernooi.

Het tegenvallende EK heeft nu ook zware gevolgen voor de nationale ploeg. Zo bevestigde de Wereldvoetbalbond FIFA dat België naar de zesde plaats zakt op de FIFA-ranking. Dat is voor ons land de laagste notering sinds 2017, wanneer België op het punt stond een bronzen plak te veroveren op het WK in Rusland.

De Rode Duivels stonden sindsdien lange tijd eerste in het klassement, maar zakten langzamerhand steeds verder weg. Voor het EK stonden ze nog derde. Die plek zien ze nu ingenomen worden door kersvers Europees kampioen Spanje. Wereldkampioen Argentinië staat helemaal bovenaan de rangschikking.

Poll: Verdienden de Rode Duivels na al die jaren nog een plek in de top vijf?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  EK  I  Spanje

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024