Opnieuw alarmerend nieuws over financiële toestand van Paul Gheysens

Opnieuw alarmerend nieuws over financiële toestand van Paul Gheysens
Vrijdag 19 juli 2024 - 07:45   I   door Redactie

Het gaat niet goed met Ghelamco, het vastgoedbedrijf van Paul Gheysens. De verliezen stapelen zich op in die vennootschap. Dat meldt de krant De Tijd. Gheysens is ook de voorzitter van Antwerp FC.

Het vastgoedimperium van Paul Gheysens staat onder zware druk. Naast de financiële moeilijkheden bij Ghelamco duiken ook andere vennootschappen van Gheysens in de rode cijfers. De holding Deus, waarin Gheysens en zijn vrouw hun investeringen bundelen, boekte vorig jaar een nettoverlies van 21 miljoen euro, waardoor het eigen vermogen negatief werd. Zoutekreken, de stoeterij van Gheysens, leed een nettoverlies van 4 miljoen euro.

De familie Gheysens had een rekening-courant van 328 miljoen euro bij Ghelamco, die werd omgezet in langlopende leningen, wat de interestkosten verhoogde. Toch blijft Gheysens optimistisch: "We hebben dit jaar een dreun gekregen van de pers. Maar we hebben alles op orde gezet. Wij zijn echt weer goed op de rails."

Ondanks de financiële uitdagingen verkocht Ghelamco vastgoed voor 158 miljoen euro en voert Gheysens kapitaalverhogingen door bij andere vennootschappen zoals MediaNation en voetbalclub Antwerp. Gheysens ziet de toekomst positief in, met plannen om de paardenbusiness en andere projecten verder te commercialiseren

Poll: Verwacht jij nog veel van Antwerp en Gheysens in de komende jaren?

TAGS  I  Paul Gheysens  I  Antwerp

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024