Ruim 100 supporters zien Verbroedering Geel “pittig” trainen op eerste training

Ruim 100 supporters zien Verbroedering Geel “pittig” trainen op eerste training
Woensdag 17 juli 2024 - 09:15   I   door Redactie

Meer dan 100 supporters zagen Verbroedering Geel dinsdag de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen starten. Coach Tom Schipper legde er meteen de pees op. “Een pittige eerste training”, reageerden nieuwkomer Raf Hannes en routinier Sven Joosten.

De Zotten misten vorig seizoen de eindronde en versterkten zich met het oog op promotie naar 2de amateur aanzienlijk met onder meer Brian Baerts en Toon Opdekamp van kampioen Termien en topschutter Thijs van Pol uit 3de amateur B. Uit 2de amateur kwamen scherpschutter Dries Ventôse van Racing Mechelen en ervaren middenvelder Raf Hannes van Lille United. Uit eerste nationale kwamen Jens Verbeek (Dessel Sport) en Zacarias Antonio (Cappellen) over.

Ploegspelers

In totaal realiseerde Verbroedering Geel veertien inkomende transfers. Daartegenover stonden ook dertien uitgaande transfers. Heel wat nieuwe spelers om in te passen en dus heel wat werk voor trainer Tom Schipper en zijn team dat uitgebreid werd met T3 Senne Timmermans. Voor de eerste training tekenden 28 spelers present. Kapitein Jean-Michel Hoebregs, topschutter Thijs van Pol en doelman Andrei Dragomir waren nog op verlof. “Bij de nieuwe jongens is zeker de mindset aanwezig om een hechte groep te vormen”, zag trainer Tom Schipper. “De nieuwe jongens lijken mij niet alleen jongens voor een one-man-show. Het zijn ploegspelers, die graag samen iets realiseren.”

Extra middenvelder

Toch is er in deze kern nog ruimte voor een extra middenvelder. “Het huiswerk is al heel goed gedaan”, bevestigde Schipper. “De groep zit evenwichtig in elkaar. Op het middenveld hebben we wel wat jongens verloren. Met Raf Hannes en Toon Opdekamp is daar al kwaliteit bijgekomen, maar als er nog een speler met de juiste persoonlijkheid en de juiste kwaliteiten beschikbaar is, dan zullen we niet twijfelen. Maar we gaan niet overhaast te werk, want we hebben we vertrouwen in de spelers die er nu al zijn.”

Ruim 100 fans

Voor de eerste training waren ook de Geelse supporters uitgenodigd. Ruim 100 fans gingen hierop in en zagen dat de technische staf er meteen stevig de pees op legde. “Op dit moment is het niveau niet het belangrijkste, maar wel dat we op een leuke manier meters maken en geen geblesseerden hebben”, reageerde Schipper. “Dat is vrij aardig gelukt.”

10 km

De nadruk lag op meters malen, maar het traditionele loopwerk werd afgewisseld met baloefeningen en spelvormen met veel loopvormen en beweging. Twee uur duurde de eerste veldtraining, terwijl keeperstrainer Björn Uyttendaele drie doelmannen alle hoeken van de backlijn liet zien. “We zaten aan tien kilometer elk”, reageerde oudgediende Sven Joosten. “Het was pittig, maar het waren wel leuke kilometers. We moeten eerst volumes maken en dan zal de rest wel volgen.”

Nieuwkomer en Gelenaar Raf Hannes speelt voor het eerst bij De Zotten, ook al is hij al 24 jaar – sinds zijn tiende – supporter van de club. “Het is fijn dat we opnieuw konden trainen met een bal, ook al maakten we veel meters. Die tien kilometer is zeker nodig om aan het begin van de competitie meteen mee te zijn. Het was ook leuk om meteen voor zo’n grote groep supporters te trainen. Er zat ook wat familie en vrienden van mij tussen, ook mijn zoontje van anderhalf. Dat maakt het des te leuker en voelt als thuiskomen.”

Groepssfeer

De sfeer in de groep zit alvast goed. “De nieuwkomers zijn toffe gasten”, verklapte Joosten. “Raf Hannes kende ik al als supporter van de club. Van de overige spelers wist ik ook al wie ze zijn. De volgende weken zullen we elkaar beter leren kennen. De stage zal hierin een grote rol spelen.” Raf Hannes ziet het inpassen van de vele nieuwkomers niet als een probleem, maar eerder als een opportuniteit. “Het zal wat kijken en zoeken worden, maar het voordeel is dat we met velen zijn. Een enkeling in een al geknede groep inpassen, is ook geen evidentie. Iedereen praat met iedereen in de kleedkamer. De sfeer zit goed. En iedereen zal moeten knokken voor zijn plaats. Dat is alleen maar goed voor de kwaliteit op het veld.”

Ambitie

Die kwaliteit moet tot prijzen leiden. Alvast dat is wat we hoorden op het einde van vorig seizoen toen alle transfers één voor één werden voorgesteld. “Alles is aanwezig in Geel, we moeten het nu ook maar eens op het veld bewijzen”, besloot Raf Hannes. “Hopelijk kunnen we met goed voetbal ook goede resultaten neerzetten.” Maar een ambitie uitspreken, daaraan waagde zich (nog) niemand. “Laat dat maar aan de buitenwereld over”, lachte Tom Schipper. (DJ)

 

Transfers in:
Raf Hannes (Middenvelder – KVC Lille United – 2e nationale)
Toon Opdekamp (Aanvallende middenvelder – Eendracht Termien – kampioen 3e nationale)
Sebastiaan Vanderlyde (Verdediger – KFC Dessel Sport – beloften)
Brian Baerts (Verdediger – Eendracht Termien – kampioen 3e nationale)
Thijs Van Pol (Aanvaller – Berg en Dal – promovendus + topschutter 3e nationale)
Dries Ventôse (Aanvaller – KRC Mechelen – 2e nationale)
Andrei Dragomir (Doelman – KFC Dessel Sport – 1e nationale)
Ilias Van Roy (Verdediger – Witgoor Sport – 3e nationale)
Senne Van Dijck (Middenvelder – Lommel SK – U18)
Zacarias Antonio (Verdediger – R Cappellen FC – 1e nationale)
Matisse Neuts (Verdediger / Middenvelder – KFC Diest – 3e nationale)
Glenn Toussaint (Doelman – KFC Diest – 3e nationale)
Dries Heylen (Verdediger – Lierse SK – Beloften)
Jens Verbeek (Verdediger – KFC Dessel Sport – 1e nationale)

Transfers uit:
Yannis Van Parys (Verdediger – KSK ‘s Gravenwezel-Schilde – 2e provinciale)
Mike Van Geffen (Verdediger / Middenvelder – KSK Zandhoven – 1e provinciale)
Edwin Wang (Middenvelder – KVK Beringen – 1e provinciale)
Danté Walen De Keyser (Aanvaller – KVC Wilrijk – 1e provinciale)
Jordi Kreydt (Aanvaller – K Kontich FC – 1e provinciale)
Zakaria Haid El Assiri (Aanvaller – KFC Sint-Lenaarts – 3e nationale)
David Wijns (Verdediger – KFC Bevel – 3e nationale)
Yusri Bouziane (Aanvaller – KFC De Kempen TL – 3e nationale)
Galaye Kamagate (Verdediger – KZ Olmen – 2e provinciale)
Nicolas Robin (Middenvelder – KVV Zepperen-Brustem – 3e nationale)
Beau Ndiaye (Verdediger – KFC Nijlen – 3e nationale)
Michiel Decoopman (Doelman – KVV Zepperen-Brustem – 3e nationale)
Baud Lauryssen (Doelman – KFC Lichtervelde – 2e provinciale)

Kern:
Doelmannen: Oussayd Belkouch – Andrei Dragomir – Glenn Toussaint
Verdedigers: Stijn Quintiens – Sven Joosten – Brian Baerts – Sebastiaan Vanderlyde – Zacarias Antonio – Ilias Van Roy – Dries Heylen – Jens Verbeek
Middenvelders: Jean-Michel Hoebregs – Amin Oilil – Diego D’Hondt – Berkant Kayahan – Raf Hannes – Toon Opdekamp – Senne Van Dijck – Matisse Neuts – Yunous Tagba
Aanvallers: Marijn Convents – Seppe Maesen – Eurova Nzo – Thijs Van Pol – Dries Ventôse

 

Voorlopige kalender oefenwedstrijden en Croky Cup

Oefenwedstrijden:
Woensdag 24 juli        19.30 uur    Sint-Dimpna – ASV Geel
Woensdag 31 juli        20 uur        Zandhoven – ASV Geel
Woensdag 7 augustus    19.30 uur    Thes Sport – ASV Geel
Woensdag 14 augustus    19.30 uur    Geel – Sporting Hasselt
Woensdag 21 augustus    n.t.b.        STVV U23 – ASV Geel

Croky Cup
Zondag 4 augustus om 16 uur (2de ronde): ASV Geel – Huldenberg of Wolvertem Merchtem
 

Poll: Verwacht jij veel van de nieuwkomers bij Geel

TAGS  I  Tom Schipper  I  Joosten  I  Hannes  I  Geel

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024

woensdag 4 september 2024

17 11:00 /

dinsdag 3 september 2024