Anderlecht-speler haalt uit: "Club Brugge was niet de verdiende kampioen"

Anderlecht-speler haalt uit:
Dinsdag 16 juli 2024 - 15:00   I   door Redactie

Club Brugge werd vorig seizoen alsnog verrassend kampioen van België. Het telde voor de Play-Offs nog negentien punten achterstand op leider Union, maar wist die kloof door de puntenhalvering, die gepaard gaat met de Play-Offs, toch nog dicht te fietsen.

Waar Club vorig seizoen zijn voordeel haalde uit het systeem, waren Union en Anderlecht de grote dupe van de puntenhalvering. Union, dat lange tijd aan de leiding stond, werd alsnog ingehaald door Club. Ook Anderlecht was hetzelfde lot beschoren.

Eindstand: Club Brugge op plaats één, Union tweede en Anderlecht derde. Dat paars-wit ultiem nog derde eindigde viel Theo Leoni erg zwaar. De middenvelder van Anderlecht vertelt aan SudPresse dat Club het niet verdiende om alsnog kampioen te spelen.

“Dat zorgde ervoor dat het plots heel snel ging en alles weer mogelijk was voor Club”, verwijst hij naar de puntenhalvering. “Wij zouden altijd eerste of tweede zijn geweest naast Union, dat nog meer aan de leiding heeft gestaan. Op basis van het seizoen dat wij hadden, verdienden we meer dan onze derde plaats”, hekelt Leoni het systeem van de Play-Offs.

Poll: Heeft Theo Leoni gelijk? Verdiende Anderlecht meer?

TAGS  I  Anderlecht  I  Theo Leoni  I  Club Brugge

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024