'Anderlecht mag hopen op miljoenenbedrag na bevestigd nieuws uit Spanje'

'Anderlecht mag hopen op miljoenenbedrag na bevestigd nieuws uit Spanje'
Maandag 15 juli 2024 - 17:00   I   door Redactie

Albert Sambi Lokonga speelde ooit bij de jeugd van Anderlecht en brak daar ook bij de eerste ploeg helemaal door. Dat leverde hem destijds een mooie transfer naar Arsenal op, waar het minder liep. Vorig seizoen werd hij echter uitgeleend aan Luton Town. Daar toonde hij zich erg sterk.

Voor Luton kwam hij vorig seizoen in totaal negentien keer aan de bak. Mede door een hamstringblessure miste hij heel wat matchen. In de tweede seizoenshelft wist hij echter zijn stempel te drukken, waardoor er heel wat ploegen naar hem beginnen lonken zijn.

Waar Sevilla al nadrukkelijke interesse toonde om Lokonga naar Spanje te lokken, zijn ze daar nu ook in geslaagd, dat staat te lezen op de officiële kanalen van de club. De Spaanse subtopper huurt de middenvelder van Arsenal voor één seizoen, met een optie tot koop van twaalf miljoen euro.

Bij Sevilla kan Lokonga zijn carrière nieuw leven gaan inblazen. De eenmalig Rode Duivel werd in 2021 nog voor 17.5 miljoen euro door Anderlecht verkocht aan Arsenal. Zoals gezegd kon hij het daar niet waarmaken. Nu kan Anderlecht nog eens extra profiteren. Mocht Sevilla over een jaar de optie lichten, krijgt paars-wit nog het nodige percentage op de verkoop.

Poll: Zien we Lokonga ooit nog terug bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Anderlecht  I  Albert Sambi Lokonga  I  Arsenal  I  Sevilla

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024