Gent trekt grote ogen: 'Sterkhouder is plots grof wild op de transfermarkt'

Gent trekt grote ogen: 'Sterkhouder is plots grof wild op de transfermarkt'
Dinsdag 09 juli 2024 - 23:00   I   door Redactie

KAA Gent neemt deze zomer afscheid van enkele belangrijke spelers. Tarik Tissoudali staat in de etalage en moet zo de nodige miljoenen opleveren, maar ook Hyun-Seok Hong mag beschikken. Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat hij naar Werder Bremen kan.

Naast Werder Bremen heeft nu ook Augsburg zich gemeld bij Gent. De Zuid-Koreaan heeft nog een jaar contract en nadat duidelijk werd dat hij niet wilde bijtekenen, besloten ze om hem aan te bieden bij verschillende Europese ploegen. Augsburg hapte nu ook toe.

Bij Gent was de twaalfvoudig international in twee seizoenen tijd goed voor in totaal zestien goals en zeventien assists. Op zich geen slechte cijfers, maar met een marktwaarde van negen miljoen euro willen ze in Gent het risico niet lopen om hem volgend jaar gratis te laten gaan.

Zodoende mag de 25-jarige aanvallende middenvelder deze zomer vertrekken. Gent plukte hem twee seizoenen geleden nog voor anderhalf miljoen euro weg bij het Oostenrijkse LASK. Twee jaar later kunnen ze in Gent dus een erg mooie winst boeken op de Aziaat.

Poll: Goede zaak voor Gent?

TAGS  I  Gent  I  Hyun-Seok Hong  I  Tarik Tissoudali  I  Werder Bremen  I  Augsburg

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024