Gert Verheyen weet het zeker: "Zo gaan de Rode Duivels gepakt worden"

Gert Verheyen weet het zeker:
Woensdag 26 juni 2024 - 13:00   I   door Redactie

Vanavond staat het beslissende groepsduel van onze Rode Duivels tegen Oekraïne op het programma. Analist Gert Verheyen blikte kort vooruit op het duel en uitte ook zijn bezorgdheden.

Verheyen benadrukte dat de zwakke verdedigende kwaliteiten van onze Duivels tegenover de snelheid van de Oekraïense aanvallers wel eens voor onderschatting kunnen zorgen.

Daarnaast wees hij erop dat Tedesco een goed doordachte tactiek zal moeten presenteren, gezien Oekraïne een ervaren ploeg is met veel kwaliteiten. Volgens hem is een gebalanceerde aanpak, waarbij zowel de aanvallende druk als de defensieve kwaliteiten in balans zijn, essentieel. Hij vergeleek dit met de aanpak die werd gehanteerd in het duel tegen Roemenië.

Verheyen benadrukte ook het belang van het behouden van de focus en het leren van eerdere fouten. Alleen zo ziet hij het verhaal in een positieve zin voortvloeien.

De tegenstander van vanavond, Oekraïne, toonde dit EK al over de nodige veerkracht te beschikken. Zo zetten ze afgelopen wedstrijd, tegen Slovakije, een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Iets wat ongetwijfeld voor de nodige 'boost' zal zorgen.

Het is ds duidelijk dat dit duel van cruciaal belang zal zijn, zowel om de groepsfase positief af te sluiten als om eventueel goed aan het eindtoernooi te beginnen. Wij zijn alvast benieuwd naar de uitslag en de uiteindelijke stand in groep E.

Poll: Winnen de Rode Duivels vanavond van Oekraïne?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Oekraïne  I  Gert Verheyen

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024