'Hij en Thibaut Courtois liggen minder goed in de groep bij de Rode Duivels'

'Hij en Thibaut Courtois liggen minder goed in de groep bij de Rode Duivels'
Dinsdag 04 juni 2024 - 12:00   I   door Redactie

De Rode Duivels zullen het op het EK moeten doen zonder Thibaut Courtois. Een ruzie met bondscoach Domenico Tedesco zorgt ervoor dat hij niet zal spelen.

De spreekwoordelijke druppel was klaarblijkelijk dat Courtois de aanvoerdersband niet mocht dragen tegen Oostenrijk vorig jaar. "Het enige wat ik kan zeggen, is dat Domenico Tedesco had beslist om Romelu Lukaku voor de wedstrijd tegen Oostenrijk de aanvoerdersband te geven. Hij had een ongelukkige Champions League-finale achter de rug met Inter tegen Manchester City en we dachten dat hem dat zou opbeuren", legt technisch directeur Frank Vercauteren uit in HUMO.

Honderdste interland

"Thibaut wist dat hij een paar dagen later, tegen Estland, kapitein zou zijn", gaat Vercauteren verder. "Over de viering voor zijn honderdste interland is op dat moment niets gezegd." Courtois speelde tegen Oostenrijk zijn honderdste interland voor de Rode Duivels. Hij wilde toen graag de aanvoerdersband.

HUMO stelt dat de Rode Duivels liever Romelu Lukaku dan Thibaut Courtois als aanvoerder willen. Daarnaast zegt het weekblad ook dat Kevin De Bruyne en Courtois minder goed in de groep liggen dan Lukaku of Eden Hazard vroeger. "Het zijn stuk voor stuk andere persoonlijkheiden", zegt Vercauteren daarover.

"Hoe spijtig ook, het EK zal zonder Courtois zijn. En de Bruyne zal kapitein zijn. Enfin, dat denk ik toch. Die beslissing neemt Domenico", aldus nog Vercauteren.

Poll: Gaan de Rode Duivels het op het EK volgens jou goed doen zonder Courtois?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois  I  Kevin De Bruyne

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024