Ook financiële problemen bij deze club uit Jupiler Pro League: Puntenaftrek dreigt voor nieuwe seizoen

Ook financiële problemen bij deze club uit Jupiler Pro League: Puntenaftrek dreigt voor nieuwe seizoen
Vrijdag 31 mei 2024 - 15:00   I   door Redactie

Beerschot promoveerde het afgelopen seizoen naar de Jupiler Pro League. De club heeft echter achter de schermen nog heel wat werk te doen.

Beerschot heeft zich verzekerd van een proflicentie voor het komende seizoen, maar dit is niet zonder voorwaarden. Aandeelhouders moeten voldoen aan de voorgestelde kapitaalverhogingen om zware sportieve consequenties, zoals puntenaftrek, te voorkomen.

Cashinjectie

De beoogde CEO, Thorsten Theys, bevestigde dit op de clubwebsite: "Iedereen is zich ervan bewust dat dit moet gebeuren om een puntenaftrek te vermijden. Op dit moment zijn er gesprekken tussen de aandeelhouders over verschillende financiële topics. Hoe sneller er een globale overeenstemming is, hoe sneller een oplossing voorzien kan worden."

Daarnaast is er een dringende cashinjectie nodig om openstaande facturen te betalen. Theys verwacht snel positief nieuws: "De maanden mei en juni zijn altijd de moeilijkste maanden van het seizoen op dat vlak. Veel clubs lopen dan achterstand op. Ik verwacht tegen het einde van deze maand een cashinjectie, zodat we onze beloftes kunnen nakomen en verder kunnen."

Poll: Maak jij je zorgen om de toekomst van Beerschot?

TAGS  I  Beerschot

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024