Ex-scheidsrechter laat heel duidelijk weten of doelpunt van Cercle tegen Club geldig was

Ex-scheidsrechter laat heel duidelijk weten of doelpunt van Cercle tegen Club geldig was
Maandag 27 mei 2024 - 08:00   I   door Redactie

Er was uiteraard heel wat te doen rond het afgekeurde doelpunt van Cercle Brugge tegen Club door scheidsrechter Jonathan Lardot. Ex-ref Tim Pots laat voor HLN zijn licht schijnen op de bewuste fase.

Odoi werkte de bal weg, maar het leer was duidelijk achter de lijn. Toch was het geen goal, want Leonardo Da Silva Lopes liep nipt buitenspel. Volgens Pots werd de juiste beslissing genomen.

“Bij de vrije trap staat Lopes buitenspel want hij neemt deel aan het spel door Mechele af te houden - hij hindert hem licht - én hij gaat ook in duel. Maar Lopes is vervolgens wel de speler die scoort", aldus de ex-ref in HLN. 

Terecht

"Dé vraag is dan: betrof het een nieuwe fase of niet? Was er gecontroleerd balbezit? Het antwoord is duidelijk neen: de bal caramboleert tegen De Cuyper, voor de voeten van Lopes. Dan blijft dat dezelfde fase en staat Lopes buitenspel.” 

"Stel dat er wél controle was over de bal of dat een speler van Club die slecht had ontzet, dan ging het over een nieuwe fase en had het doelpunt wel geteld", vervolgt Pots. "Een terechte beslissing van Lardot om die af te keuren dus. Ik vond het zelfs raar dat de VAR hem naar het scherm riep want als je de

Poll: Ben jij het eens met deze uitleg?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024