Ex-voorzitter Standard haalt opnieuw uit naar onderzoek matchfixing: "Naïef geweest"

Ex-voorzitter Standard haalt opnieuw uit naar onderzoek matchfixing:
Vrijdag 12 april 2024 - 12:00   I   door Redactie

Roland Duchâtelet, de voormalige voorziter van Standard en STVV heeft opnieuw uitgehaald. Hij vindt dat hij naïef is geweest tijdens zijn periode als voorzitter bij Standard. In 2022 diende Duchâtelet een officiële klacht in wegens matchfixing.

Twee jaar geleden diende Duchâtelet een klacht in tegen Anderlecht en Genk, maar ook tegen Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo. Hij beweerde dat Mogi Bayat in 2014 horloges had uitgedeeld om wedstrijden te beïnvloeden, terwijl Anderlecht en Standard verwikkeld waren in een hevige titelstrijd.

Tot op heden heeft de klacht van de voormalige voorzitter geen gevolgen gehad. "De waarheid was overduidelijk, maar het gerecht heeft besloten dat er niets was. Sommigen hebben hun werk niet serieus genomen", bevestigt Roland Duchâtelet.

Volgens hem was Standard het grootste slachtoffer in deze periode. "Toen operatie Propere Handen uitbrak in 2018 werden er lege horlogeboxen gevonden tijdens een huiszoeking bij Bayat. Dan was er geen twijfel meer mogelijk", vervolgt Duchâtelet in een interview met Het Laatste Nieuws. Hij was ervan overtuigd dat er sprake was van matchfixing en heeft toen een klacht ingediend.

Poll: Heeft Roland Duchâtelet gelijk?

TAGS  I  Standard  I  STVV  I  Anderlecht

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024