Tom Schipper zet Geel op scherp met oog op toppers én eindronde: “De spelers moeten tonen dat ze voor promotie willen spelen”

Tom Schipper zet Geel op scherp met oog op toppers én eindronde: “De spelers moeten tonen dat ze voor promotie willen spelen”
Zaterdag 06 april 2024 - 11:00   I   door Redactie

Een lichtjes zieke trainer Tom Schipper legde er de voorbije week bij Verbroedering Geel de pees op. De toppers Berg en Dal (zondag 17u) en Wellen staan voor de deur. "En als we de eindronde halen, moeten we klaar zijn. Als we pas over vier weken in gang schieten, is het te laat"

Het geloof bij De Zotten in het behalen van de eindronde zit er zeker nog in. En daarom startte de staf deze week met de voorbereiding. "Het vrij weekend heeft iedereen deugd gedaan", zegt coach Tom Schipper. "En dinsdag zijn we opnieuw vol aan de slag gegaan. We hebben goed, scherp en pittig getraind. We hebben een laagje gelegd (lacht). Je weet niet wat er over vier weken gebeurd. Halen we de eindronde, dan moet je daar klaar voor zijn. Daar doen we alles voor en dat wil ook zeggen dat we ons daar op voorbereiden. Als we ons dan pas opnieuw scherp zetten, is het te laat."

Intensiteit

De Geel-trainer verhoogde dinsdag de intensiteit met het oog op een eventuele eindronde, maar ook om zijn troepen klaar te stomen voor het zware tweeluik met de derby van zondag in Berg en Dal, de nummer twee uit het klassement, en de verplaatsing naar Wellen van volgende zaterdag. "We staan voor twee toppers en eventueel volgt er over vier weken nog iets", doelt de geelse veldheer op een mogelijke eindronde. "We proberen de scherpte er terug in te krijgen. We moeten er alles aan gedaan hebben. Als het niet lukt, moeten we in onszelf kijken en weten we dat we er alles aan hebben gedaan, maar dat het niet goed genoeg was."

Maar zo ver is het nog niet. Zondag wacht de moeilijke derby bij Berg en Dal dat tweede staat in het klassement op vier punten van leider Eendracht Termien. De thuisploeg heeft met Thijs van Pol de topschutter uit 3de amateur B in haar rangen, maar de Nederlandse spits maakt volgend seizoen de overstap naar de bezoekers uit Geel. Het zal dus sowieso een beladen wedstrijd worden met voor beide teams een hoge inzet.

Druk

"Het zal voor ons een moeilijke wedstrijd worden", geeft Schipper toe. "Maar dat geldt ook voor Berg en Dal. Ze staan tweede op vier punten van Termien. Ze moeten winnen om in de running te blijven voor de titel. Dan is de komst van Geel ook geen cadeau. Als ze niet van ons winnen, dan kan Termien volgend weekend al kampioen spelen. De druk ligt dus ook bij hen."

Dit Geel heeft op papier de kwaliteiten om het leven van elke ploeg zuur te maken. We kunnen zowel voetballend of als groep met veel duel- en werkkracht punten sprokkelen, maar we moeten het dan wel als groep doen en dat ook 90 minuten doen. De wil bij deze groep is er zeker, maar soms is het een mentale kwestie waardoor onze aandacht even verslapt. Als we zondag de mentale sterkte kunnen opbrengen om de moeilijke momenten door te komen, dan maken wij zeker een kans."

Van Pol

Het zal vooral zaak zijn om Thijs van Pol het scoren te beletten. Toch ziet Tom Schipper naast van Pol nog andere kwaliteiten bij Berg en Dal. "Ik heb nog nooit een spits topschutter zien worden als hij geen assists krijgt en zonder een ploeg achter hem. Volgend seizoen speelt hij bij ons, maar dat is volgend seizoen pas. Zondag is hij gewoon één van de vijftien spelers van Berg en Dal die kampioen willen spelen. Uiteraard is hij een belangrijke pion, maar ik zie er nog enkele anderen. We zullen de passlijnen moeten afsluiten."

Toch ziet Schipper ook kansen voor zijn eigen ploeg. "Berg en Dal staan als ploeg verder dan ons, maar ze kennen ook moeilijke momenten. Ik heb verschillende wedstrijden van hen kunnen bekijken. Ze zijn ook geen 90 minuten dominant, verre van. Maar ze zijn matuurder dan ons, trekken wedstrijden over de streep en scoren op de juiste momenten. Daar ligt op dit moment het verschil tussen meedoen voor de titel of spelen voor een eindrondeticket. We zullen ook onze momenten moeten kiezen."

Eindronde

Met nog drie wedstrijden na de derby tegen Berg en Dal is de uitslag zondag voor Geel nog niet doorslaggevend als het op de verdeling van de eindrondetickets aankomt, te meer omdat de concurrenten ook nog onderling tegen elkaar spelen. "De wedstrijd in Berg en Dal is nog niet de wedstrijd van alles of niks voor ons", weet Schipper. "Dat is niet zo. We zullen het in die laatste drie wedstrijden moeten doen. Als we zondag kunnen winnen, zetten we een geweldige stap, maar aan de andere kant hebben we het al zo vaak zelf laten liggen dat het tot de laatste minuut zal duren of we weten of we de eindronde halen of niet."

De wil om de eindronde te halen is er bij de Geelse staf, club en spelers wel. "We proberen de spelers ook te pushen om er nog vier weken en hopelijk langer voor te gaan, ook de spelers die volgend jaar niet meer in Geel spelen", zegt Schipper. "Een eindronde en promotie staat bij iedereen mooi op het palmares. De honger binnen de groep om elkaar nog 20% verder te duwen dan dat ze normaal kunnen, mankeert momenteel nog. Ze willen allemaal wel, maar elkaar extra pushen om daar te geraken moet nog komen. In Zepperen hebben ze elkaar wel gepusht en ik hoop dat ze dat zondag in Berg en Dal opnieuw doen. Het is aan de spelers om zondag te tonen dat ASV Geel één groep is die voor promotie wil spelen."

Buiten de geblesseerden Amin Oilil, Yannis Van Parys en Yusri Bouziane kan Tom Schipper over een volledige kern beschikken. Geel traint zaterdagochtend (10u) nog een laatste keer vooraleer het zondag naar Meerhout afzakt.

De kern: Belkouch, Decoopman, Convents, D'Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Maesen, Ndiaye, Quintiens, Robin, Walen De Keyser, Wang, Wijns.

Poll: Zal Geel de derby bij Berg en Dal winnen?

TAGS  I  Schipper  I  Geel  I  Berg en Dal

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024