Na twee gelijke spelen wil Geel thuis nog eens winnen: "Het zal geen walk in the park worden"

Na twee gelijke spelen wil Geel thuis nog eens winnen:
Vrijdag 22 maart 2024 - 14:00   I   door Redactie

Ondanks een moeilijke trainingsweek door een aantal zieken hoopt Geel-trainer Tom Schipper deze keer wel nog eens met een thuiszege aan te knopen. "Het zal geen walk in the park worden".

Op de vorige speeldag ging Verbroedering Geel winnen bij Zepperen-Brustem, de derde in de stand. De Zotten zetten zo hun ambities voor het behalen van een eindrondeticket in daden om. Zaterdag (20u) ontvangt blauw-wit KFC Diest. De ploeg van ex-Rode Duivel Danny Boffin staat voorlaatste in het klassement, op tien punten van het behoud.

Winnen op punten

"Wij moeten gewoon naar onszelf kijken", vertelt Geel-trainer Tom Schipper. "We moeten vooral nederig zijn. Als we thuis niet kunnen winnen van Witgoor Sport en van Betekom, dan moeten we het nu niet vanzelfsprekend vinden dat we thuis winnen van Diest. Ik vind Diest een betere ploeg dan die twee ploegen waartegen we vorige thuiswedstrijden gelijkspeelden."

In hun laatste zes wedstrijden pakten de jongens uit de Demerstad slechts één op achttien. "Ze halen geen resultaat uit hun wedstrijden", weet Schipper. "Als je hun laatste vijf wedstrijden bekijkt en het zou een bokswedstrijd zijn, dan winnen ze drie van die vijf wedstrijden op punten. Telkens waren ze beter dan de tegenstander, maar ze maakten het niet af en kregen ze het deksel op de neus. Het zal geen walk in the park worden, zeker niet. Ze hebben kwaliteit in de ploeg en proberen aanvallend en hoog te spelen. Het zal aan ons zijn om het verdedigend goed te doen en de ruimtes, die er komen, te benutten."

Zieken

In vergelijking met vorig weekend is er maar één wijziging in de Geelse selectie. "Het was een moeilijke trainingsweek", verklapt Schipper. "We hebben een aantal zieken gehad. Het was voor hen vooral uitzieken en proberen fit te geraken voor dit weekend. Toch zal Berkant Kayahan er door ziekte niet bij zijn. Eurova N'Zo komt bij de selectie. Voor de rest kunnen we op dezelfde selectie rekenen als vorige week." (DJ)

De kern: Belkouch, Decoopman, Convents, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kreydt, Maesen, Ndiaye, N'Zo, Quintiens, Robin, Walen De Keyser, Wang, Wijns.

Poll: Knoopt Geel thuis nog eens met een overwinning aan?

TAGS  I  Geel  I  Schipper

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024