Geel speelt gelijk tegen Betekom en mist kans om vierde te worden: "Naar niemand anders kijken dan onszelf"

Geel speelt gelijk tegen Betekom en mist kans om vierde te worden:
Zaterdag 09 maart 2024 - 23:04   I   door Redactie

Verbroedering Geel gaf tien minuten voor tijd een 1-0-voorsprong uit handen en mist daardoor de kans om samen met Pelt vierde te worden. "In de tweede helft werden de taken niet meer uitgevoerd waardoor de controle weg viel", zegt Geel-trainer Tom Schipper.

Geel nam van in het begin de wedstrijd in handen. Na drie minuten schilderde Zakaria Haid El Assiri een hoekschop op het hoofd van verdediger Sven Joosten, maar de bal ging net over. Betekom was gewaarschuwd. Na tien minuten snoepte Jordi Kreydt de bal van verdediger Bart Van Den Broeck af. De Geelse spits verscheen alleen voor doelman Brent Thuys, maar kreydt mikte het leer op de doelman. In de herneming werd zijn schot in hoekschop gedevieerd. Dit was de beste kans tot nu toe.

Twee keer de lat

Halverwege de eerste helft kreeg Betekom zijn eerste kans, meteen een waarschuwing. Verdediger Gian Verschoren trapte van buiten de zestien naar doel. Keeper Oussayd Belkouch was geklopt, maar de bal ging via de lat over. Op het half uur ging Oussayd Belkouch tweemaal gevat in de voeten, eerst op een poging van Nsumbu en meteen nadien op een kans van Ephraïm Matuasilua.

Dat was voldoende voor de thuisploeg. Kapitein Jean-Michel Hoebregs zette op rechts een actie op met David Wijns. Die haalde de acherlijn en vond aan de tweede paal Marijn Convents, die overhoeks de 1-0 voorbij doelman Thuys binnen trapte. Betekom leek niet aangeslagen want de eerstvolgende aanval was bijna raak. Kevin Janssens zette vanop links laag voor doel. Geel-verdediger liet zich verschalken en Ephraïm Matuasilua scoorde ei zo na de gelijkmaker, maar de onderkant van de lat bracht redding. De 1-0 was de ruststand.

Twee helften

"We hadden 2-0 kunnen en moeten voor staan nog voor zij op de lat trapten", blikt doelman Oussayd Belkouch terug. "Net voor rust kregen zij vertrouwen met die bal op de lat. In de tweede helft stonden we te laag waardoor Betekom meer in het spel kwam. Buiten een bal op de lat en een goede redding hadden zij ook niet de uitgespeelde kansen." Dat zag ook trainer Tom Schipper. "We spelen opnieuw twee helften. In de eerste helft was ons middenveld top. We hadden het in handen. In de tweede helft viel die controle weg en werden niet alle taken meer uitgevoerd zoals gevraagd werd. Ik begrijp het niet."

Tien minuten voor tijd kwam Betekom langszij. Gian Verschoren trapte van buiten de zestien richting doel, maar plots lag het leer onder doelman Oussayd Belkouch in doel. "Buitenspel", reageert de doelman resoluut. "De speler trapte, maar zijn schot was gekraakt en zou naast gaan. Plots veranderde de bal van richting door de speler die buitenspel stond, maar zowel de scheids als zijn assistent hadden het niet goed gezien en spraken elkaar tegen over wie het doelpunt nu gemaakt zou hebben." Het doelpunt werd aan Verschoren toegekend, terwijl enkele Betekom-spelers ook Mike Smits, die de bal devieerde, feliciteerden.

En zo laat Geel opnieuw twee kostbare punten schieten. Door de nederlaag van Turnhout tegen Berg en Dal en het verlies van Pelt bij Sint-Lenaerts springt Geel over Turnhout naar een gedeelde vijfde plaats met Wellen, op twee punten van Pelt. "Het is het verhaal van dit seizoen dat we het deksel op de neus krijgen", zucht Belkouch. "Dat is frustrerend. Iedereen wil wel, maar het lukt net niet." Volgende zondag (15u) gaat Geel op bezoek bij Zepperen-Brustem, de derde in de stand. "We moeten het match per match blijven bekijken en naar niemand anders kijken dan naar onszelf. Als we 12 op 18 halen in de volgende zes wedstrijden is de kans groot dat we erbij zijn voor de eindronde", besluit Belkouch.

Ook Tom Schipper volgt zijn doelman daarin. "Er verandert niets. We hebben het nog steeds in eigen handen, maar we gaan het wel zelf moeten doen. De andere ploegen gaan het niet voor ons doen." Zondag (15u) gaan De Zotten op bezoek bij Zepperen-Brustem, de derde in de stand.

Ziekenhuis

In de marge: Betekom-spits Gregory Polino werd net voor rust vervangen door Oliver Naessens. De spits gaf aan zich niet goed te voelen en wat druk op de borststreek te hebben. Uit voorzorg werd hij gewisseld en voor controle naar het Geelse ziekenhuis overgebracht. Daar werden de eerste tests uitgevoerd. De speler zou de nacht nog ter observatie in het ziekenhuis moeten doorbrengen. (DJ)

VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Hoebregs, Robin – Haid El Assiri, Kreydt, Convents - Maesen.
BETEKOM: Thuys - Pelgrims, Van Den Broeck, El Hadj, Verschoren - Vermeiren, Janssens, Rijmenams - Matuasilua, Polino, Nsumbu.
DOELPUNTEN: 32' Convents 1-0, 79' Verschoren 1-1.
VERVANGINGEN: 43' Polino door Naessens, 65' Maesen door Walen De Keyser, 74' Janssens en Vermeiren door Smits en Beeken, 80' Convents door Van Parys, 85' Haid El Assiri door N'Zo.
GELE KAARTEN: 90' Kreydt (spelbederf).
SCHEIDSRECHTER: Maarten Vanhengel.