Verbroedering Geel mist kans om gedeeld vierde te worden

Zaterdag 09 maart 2024 - 21:52   I   door Redactie

Geel en Betekom hielden elkaar in evenwicht: 1-1. De Zotten missen de kans om gedeeld vierde te worden.

Bij Verbroedering Geel wijzigde trainer Tom Schipper zijn team op twee plaatsen in vergelijking met de 2-2 tegen Witgoor Sport. Edwin Wang was geschorst en spits Danté Walen De Keyser verhuisde naar de bank. In hun plaats kwamen Marijn Convents, opnieuw beschikbaar na een schorsing, en Seppe Maesen. Berkant Kayahan moest in laatste instantie verstek geven wegens ziekte. T1 Mathias Vrebosch zette bij Betekom Mike Smits op de bank. Gregory Polino kwam in de ploeg.

Geel nam meteen de wedstrijd in handen. Na drie minuten schilderde Zakaria Haid El Assiri een hoekschop op het hoofd van verdediger Sven Joosten, maar de bal ging net over. Betekom was gewaarschuwd. Na tien minuten snoepte Jordi Kreydt de bal van verdediger Bart Van Den Broeck af. De Geelse spits verscheen alleen voor doelman Brent Thuys, maar kreydt mikte het leer op de doelman. In de herneming werd zijn schot in hoekschop gedevieerd. Dit was de beste kans tot nu toe.

Twee keer de lat

Betekom zette daar halverwege de eerste helft een eerste kans tegenover. Verdediger Gian Verschoren loste even buiten de zestien een schot richting het Geelse doel. Keeper Oussayd Belkouch was geklopt, maar de bal ging via de lat over. Op het half uur ging Oussayd Belkouch tweemaal gevat in de voeten, eerst op een poging van Nsumbu en meteen nadien op een kans van Ephraïm Matuasilua.

Geel reageerde meteen. Kapitein Jean-Michel Hoebregs zette een actie op met David Wijns. Die haalde de acherlijn en vond aan de tweede paal Marijn Convents, die overhoeks de 1-0 voorbij doelman Thuys binnen trapte. Betekom leek niet aangeslagen want de eerstvolgende aanval was bijna raak. Kevin Janssens zette vanop links laag voor doel. Geel-verdediger liet zich verschalken en Ephraïm Matuasilua scoorde ei zo na de gelijkmaker, maar de onderkant van de lat bracht redding. Zakaria Haid El Assiri kreeg nog een kans voor Geel, maar zijn schot ging net naast. De 1-0 was de ruststand.

Na rust was het een kwartier wachten voor de eerste kans. Die was voor de bezoekers. Oliver Naessens kapte zich na balverlies van kapitein Jean-Michel Hoebregs vrij. Doelman Oussayd Belkouch verhinderde met een beenveeg de gelijkmaker. Betekom bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar zonder Belkouch te verontrusten. Tot tien minuten voor tijd Gian Verschoren het vanop afstand probeerde en de bal onder Belkouch in doel belandde. De Geelse doelman protesteerde voor een deviatie van Mike Smits, die volgens hem buitenspel stond. De bezoekers gingen in ieder geval invaller Smits en Verschoren feliciteren. Het doelpunt kwam op naam van Verschoren: 1-1.

Verder kwamen beide ploegen niet meer. Door de nederlaag van Turnhout tegen Berg en Dal en het verlies van Pelt bij Sint-Lenaerts springt Geel over Turnhout naar plaats vijf tot op twee punten van Pelt. Zondag (15u) gaan De Zotten op bezoek bij Zepperen-Brustem, de derde in de stand.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Hoebregs, Robin – Haid El Assiri, Kreydt, Convents - Maesen.
BETEKOM: Thuys - Pelgrims, Van Den Broeck, El Hadj, Verschoren - Vermeiren, Janssens, Rijmenams - Matuasilua, Polino, Nsumbu.
DOELPUNTEN: 32' Convents 1-0, 79' Verschoren 1-1.
VERVANGINGEN: 43' Polino door Naessens, 65' Maesen door Walen De Keyser, 74' Janssens en Vermeiren door Smits en Beeken, 80' Convents door Van Parys, 85' Haid El Assiri door N'Zo.
GELE KAARTEN: 90' Kreydt (spelbederf).
SCHEIDSRECHTER: Maarten Vanhengel.