Mannaert onthult échte reden waarom Erling Haaland niet bij Club Brugge tekende

Mannaert onthult échte reden waarom Erling Haaland niet bij Club Brugge tekende
Woensdag 06 maart 2024 - 12:30   I   door Redactie

Wat veel mensen vergeten is dat Club Brugge heel dicht bij de komst van Erling Haaland stond in 2018. Uiteindelijk ging de deal niet door.

"Op clubniveau vorderden de gesprekken goed”, zegt afscheidnemend Club Brugge-CEO Vincent Mannaert in Het Nieuwsblad.

“Wij zouden ongeveer vijf miljoen euro betalen aan Molde, wat toen veel geld was. We praten over 2018, hé. Zeker omdat Haaland nauwelijks achttien jaar was én hij niet eens vast in de ploeg stond bij Molde."

"We waren dus bereid door te duwen”, vervolgt Mannaert. “En zetten alles op alles om na Molde ook de speler te overtuigen."

"De vader van Haaland kwam op bezoek in Brugge, samen met de toenmalige agent. Het zat goed, de volgende stap was dat Erling zelf zou afkomen. Maar dan…”

Toen kwam de intussen overleden zaakwaarnemer Mino Raiola in het spel. "Mino stelde waanzinnige financiële eisen - ook in naam van de papa. Hij wilde dertig procent op alle toekomstige transfersommen, anders ging de overeenkomst niet door.”

“Voor ons was dat niet bespreekbaar”, vervolgt Man­naert. “Het was disproportioneel en je zet een standaard die je nadien sowieso problemen zal opleveren bij andere transfers. Op deze manier hoefde het niet.”

Poll: Had jij Haaland graag bij Club Brugge gezien?

TAGS  I  Club Brugge  I  Vincent Mannaert

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024