Toby Alderweireld onthult slecht nieuws over zijn gezin: "Het wordt alleen maar erger"

Toby Alderweireld onthult slecht nieuws over zijn gezin:
Woensdag 06 maart 2024 - 12:00   I   door Redactie

Toby Alderweireld is een van de gezichten om op te komen tegen online haatberichten. Ook zelf en zijn familie werden daar al het slachtoffer van.

"Online haat is echt een brug te ver", aldus Alderweireld in Het Laatste Nieuws. "Het was zeker niet de eerste keer dat mijn familie bedreigd werd. Het gebeurde enkel zo specifiek, met zo'n gedetailleerde woorden, dat ik iets moést ondernemen. Ik zou het mezelf nooit vergeven hebben als ik daar geen actie had ondernomen."

"Ik weet alles te relativeren. Ik begrijp dat sommige fans een passie hebben voor hun eigen club. Als die club verliest, begrijp ik dat je soms boos kan zijn", gaat de verdediger van Antwerp verder. 

"Dat je naar je sociale media grijpt om iets te sturen, daar wil ik nog voor een stuk inkomen. Maar er zijn grenzen, vind ik. Iemand bedreigen is een brug te ver. Dat kan ik niet accepteren."

"Het wordt alleen maar erger en erger. De drempel om online haat te spuwen is heel klein. Die moet groter gemaakt worden. De mensen moeten weten dat er sancties tegenover staan, of dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen gedrag."

Poll: Is Alderweireld nog de beste verdediger op de Belgische velden?

TAGS  I  Toby Alderweireld

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024