Geel-trainer wil meer van eigen sterkte uitgaan: "Durven verliezen om te winnen"

Geel-trainer wil meer van eigen sterkte uitgaan:
Vrijdag 01 maart 2024 - 19:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel ontvangt zaterdag (20u) Witgoor Sport en kan de winnaar van de speeldag worden. Na de 5-1-nederlaag uit de heenronde hebben De Zotten iets recht te zetten.

Verbroedering Geel hoopt nog steeds op deelname aan de eindronde om zo de promotie naar tweede amateur af te dwingen. Momenteel staat het vijfde in 3de amateur B. De Zotten hebben de kaarten in eigen handen. Concurrenten Schoonbeek-Beverst en Turnhout staan dit weekend tegenover elkaar en Nijlen mag op bezoek bij leider Termien. Geel kan mits winst tegen Witgoor Sport een belangrijke stap zetten.

Eergevoel

Geel-coach Schipper'>Tom Schipper hoopt dat zijn spelers klaar zijn. "Ik hoop dat we de transferperikelen uit de groep kunnen bannen en onze focus opnieuw op onze ambitie kunnen leggen", zegt Schipper. "En dat is de eindronde halen en voor de promotie gaan. Of je blijft of vertrekt, ik reken op het eergevoel en de sportiviteit van elke speler om nog acht weken in de competitie en hopelijk ook nog enkele weken in de eindronde alles te geven voor Verbroedering Geel."

Pandoering

In de heenronde kreeg Geel met 5-1 een serieuze pandoering van Witgoor Sport. "Daar was ik niet goed van", geeft Schipper toe. "Ik heb er wakker van gelegen. We hebben iets recht te zetten. We moeten nog meer van onze eigen kracht durven uit te gaan. We moeten durven verliezen om te winnen. Daarmee bedoel ik dat we soms meer ons eigen spel moeten durven spelen zonder schrik te hebben om zelf te verliezen. Als we zelf de kansen niet durven te creëren, kan je ook niet winnen. In Nijlen hebben we het laatste half uur getoond dat we ons spel kunnen opleggen. We gaan zaterdag van onze eigen kwaliteiten uit. En de volgende weken zullen we elke dag hard werken om dat nog meer te doen."

Geel moet het zaterdag zonder de geschorste Marijn Convents stellen. Yusri Bouziane (spierblessure) en Amin Oilil (operatie) ontbreken. Beau Ndiaye en Jean-Michel Hoebregs zijn wel weer inzetbaar. (DJ)

De kern: Belkouch, Decoopman, D'Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Maesen, Ndiaye, Quintiens, Robin, Walen De Keyser, Wang, Wijns, Van Geffen

Poll: Wie wint?

TAGS  I  Geel  I  Verbroedering Geel  I  Tom Schipper  I  Schipper

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024