Geel strikt topschutter: "Club met statuut van Geel moet altijd voor promotie spelen"

Geel strikt topschutter:
Maandag 19 februari 2024 - 19:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel maakte vandaag de transfer van centrumspits Thijs van Pol (32) bekend. De Nederlandse topschutter in 3de nationale B komt volgend seizoen over van Berg en Dal. "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging."

Met de transfer van de Nederlandse topschutter Thijs van Pol zet Verbroedering Geel alle zeilen bij in hun ambitie om hogerop te geraken. Van Pol is een topper. De uit Helmond afkomstige kinesitherapeut scoorde dit seizoen al 23 keer. Bovendien brengt de centrumspits, die enkele jaren in de Nederlandse tweede klasse speelde, tonnen ervaring met zich mee. A match made in heaven?

Van waar de keuze voor Verbroedering Geel?
"Ik heb drie jaar bij Berg en Dal gezeten en al heel wat diensten bewezen. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging, een frisse wind, in mijn carrière. Ik was op zoek naar een nieuwe ambitie. En toen kwam Verbroedering Geel op mijn pad. Er waren ook nog andere clubs, maar het Geelse project sprak mij op korte en lange termijn het meeste aan. De club heeft ambitie om hogerop te spelen en daar wil ik graag aan meewerken."

Hoe zijn de reacties op jouw transfer naar Geel?
"Mijn naaste familie wist al dat ik volgend seizoen bij Geel zal gaan voetballen. Ik heb de overgang naar Geel met mijn vrouw en drie kinderen besproken om te zien of dat privé ook allemaal wel mogelijk was, maar alles gaf groen aan. Vanuit Asten, waar ik woon, is het zo'n 45 minuten rijden tot Geel. Dat valt dus wel mee. De trainingen zijn op hetzelfde moment als bij Berg en Dal. Dat blijft hetzelfde. Het enige wat een beetje verandert, is dat we meer op zaterdagavond zullen gaan voetballen, maar dat heb ik eerlijk gezegd liever. Dus dat komt goed uit."

Je kent het Leunenstadion. Je bent er met Berg en Dal al op bezoek geweest. Wat is jouw indruk?
"Het is een fantastisch stadion. De faciliteiten zijn in orde. Het is allemaal goed geregeld. Het is een groot veld. Dat ligt er goed bij. Dat heb ik graag. Het is een genot om op zo'n grasmat en in zo'n stadion te spelen. En de supporters en de entourage er om heen maakt het voor mij allemaal extra. Er zijn alleen maar pluspunten."

Bij Berg en Dal maak je een reële kans op promotie. Bij Geel is dat dit seizoen nog niet het geval. Wat is jouw ambitie volgend seizoen?
"Geel is nog niet uitgeteld. Zij maken nog kans, maar het zal niet gemakkelijk zijn. Voor volgend seizoen wil ik graag meehelpen om de club hogerop te brengen. Een club met het statuut van Geel moet altijd voor promotie spelen, of het via de kampioenstitel of de eindronde is, maakt niet uit. Dat moet onze ambitie zijn."

Wat kan jouw inbreng daarin zijn?
"Voor het team belangrijk zijn en scoren. Doelpunten maken.

Dat lukt jou wel aardig?
"Ja (lacht). Ik heb de voorbije drie jaar bij Berg en Dal laten zien dat ik elk seizoen wel twintig goals en meer kan maken. Dit seizoen staat de teller op 23 stuks. Ik hoop dat ik die lijn door kan zetten bij Geel."

Je speelt als centrumspits. Wat zijn jouw kwaliteiten?
"Mijn belangrijkste kwaliteit voor een club zal ongetwijfeld mijn scorend vermogen zijn (lacht). Ik moet voor doelpunten zorgen. Daarnaast ben ik goed met het hoofd, maar ik kan ook op andere manieren belangrijk zijn voor het team. Ik ben balvaster geworden waardoor ik als aanspeelpunt kan fungeren en zo kan helpen om anderen beter te maken. Op het veld ben ik altijd zeer gedreven, soms tegen of net over het randje. Ik wil altijd winnen."

Toch lijk je een a-typische Nederlander?
"(Lacht) Naast het veld, in de gewone omgang, ben ik eerder rustig en doordacht. Ik bekijk het nuchter. Ik ben niet het uitbundige type wat je van een Nederlander soms wel eens kunt verwachten (lacht)."

Dat kan een match made in heaven zijn bij Verbroedering Geel?
"Ik wil volgend jaar samen met de supporters en de spelers aan een mooi seizoen beginnen waar we allemaal de neus in dezelfde richting staan hebben. Ik hoop op een mooi einde waarbij we allemaal kunnen juichen." (DJ)

Poll: Denk jij dat Van Pol bij Geel ook veel goals zal maken?

TAGS  I  Geel  I  van Pol

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024