Geel is klaar voor Kempense derby: "Spelers zijn hongerig"

Geel is klaar voor Kempense derby:
Vrijdag 09 februari 2024 - 18:00   I   door Redactie

In 3de nationale B spelen Verbroedering Geel en Turnhout zaterdag (20u) de Kempense derby. Geel-trainer Tom Schipper zag een gretige groep op training: "Iedereen is hongerig. Het wordt een echte cupmatch."

De derby leeft bij beide clubs en hun aanhang. "Het is aan ons, de staf, om de spelers onder rustige omstandigheden naar die wedstrijd te laten toeleven", vertelt Schipper. "De zot- en sfeermakerij is voor de supporters. Dat de spelers zich voor 100% zullen inzetten en gedreven zijn, daar twijfel ik niet aan. Dat zagen we deze week op training. Ze zijn hongerig en staan scherp."

Regelmaat

Naast het prestige, staat ook een plaats in de top-5 op het spel. Turnhout staat 4de met één punt meer dan Geel dat 6de staat. Buiten de nog geblesseerden Yannis Van Parys (adductoren) en Amin Oilil (operatie) kan de Geelse veldheer op een fitte kern rekenen. "Turnhout staat niet voor niets vierde", weet Schipper. "Het is een ploeg die de regelmaat opnieuw gevonden heeft met jongens die willen voetballen en een goed geheel vormen."

Cupmatch

Zelf beseft Schipper dat zijn ploeg nog niet constant genoeg is. Vorig weekend bleef het op 0-0 steken tegen de beloften van Beerschot. "We willen de ploeg beter maken, maar zijn nog niet waar we moeten zijn. Er zijn nog te veel ups en downs. Maar in een derby kan veel. Het wordt een match op het scherpst van de snee, een echte cupmatch. Het resultaat zal van details afhangen, maar die kunnen we afdwingen door vanaf het begin inzet te tonen. De ploeg die het meeste klaar is om dergelijke wedstrijden te spelen, start met een voorsprong." (DJ)

De kern: Belkouch, Convents, D'Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Van Leuffelen, Maesen, Ndiaye, Quintiens, Robin, Van Geffen, Walen De Keyser, Wang, Wijns.
 

Poll: Ga jij aanwezig zijn op de Kempische derby in het Leunenstadion?

TAGS  I  Geel  I  Turnhout  I  Schipper

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024