Franky Van der Elst lovend voor Rode Duivel: “Hij maakt ontzettend veel progressie!”

Franky Van der Elst lovend voor Rode Duivel: “Hij maakt ontzettend veel progressie!”
Zaterdag 27 januari 2024 - 17:00   I   door Redactie

Leander Dendoncker werd enkele dagen geleden aangetrokken door Napoli. De Rode Duivel wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan de regerende Italiaanse kampioen. In een recent interview met het 'Nieuwsblad' reageerde voetbalanalist Franky Van der Elst op deze 'slimme' transfer.

Volgens Van der Elst is dit een zeer goede transfer, zeker met het oog op het aanstaande EK. "Het is zeker goed nieuws voor de Rode Duivels. Dendoncker is een interessant profiel voor een coach als je naar een groot toernooi gaat. Tedesco zette hem in juni nog centraal achterin tegen Oostenrijk, dus hij staat wel op de radar. Dit kan een belangrijke stap zijn,” aldus Van der Elst, die er daarnaast ook van overtuigd is dat Dendoncker bij Napoli veel speeltijd zal krijgen.

“Onder Mazzarri spelen ze in een driemansverdediging. Ik zie dat Di Lorenzo daar als rechter centrale verdediger speelt, maar dat is eigenlijk een flankspeler. En Dendoncker heeft het daar bij de Rode Duivels bevredigend gedaan in Qatar. Ik denk wel dat hij in de ploeg gaat raken bij Napoli. Anders haal je toch niemand van 28 met Nieuwjaar?"

Dendoncker trok naar Napoli met het oog op meer speeltijd. Hij vertrok bij Aston Villa omdat hij er niet aan de bak kwam. Het wordt afwachten of hij zijn goede vorm kan hervinden en zo een basisplaats bij de Rode Duivels kan afdwingen.

Poll: Zie je Leander Dendoncker als basispion bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Leander Dendoncker  I  Rode Duivels

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024