Ook déze club uit de Jupiler Pro League dreigt in de problemen te komen

Ook déze club uit de Jupiler Pro League dreigt in de problemen te komen
Woensdag 24 januari 2024 - 15:00   I   door Redactie

Dmitri Rybolovlev, de steenrijke eigenaar van AS Monaco, overweegt de verkoop van de club, wat directe gevolgen kan hebben voor Cercle Brugge.

Sinds 2017, toen Monaco Cercle overnam, heeft de Franse club meer dan 56 miljoen euro geïnvesteerd in Cercle om de continuïteit te waarborgen, waaronder 15,1 miljoen euro vorig seizoen.

Deze financiële afhankelijkheid van Cercle van AS Monaco maakt de situatie precair, zo weet Het Laatste Nieuws. Rybolovlev, die zijn vermogen verdiende met kunstmestgigant Uralkali, heeft de Raine Group ingeschakeld om de waarde van AS Monaco te bepalen.

Deze waardering zal cruciaal zijn voor zijn beslissing om de club te verkopen of te behouden. De toekomst van Cercle hangt af van de beslissingen van een mogelijke nieuwe eigenaar van Monaco, die kan kiezen voor verdere investeringen, het voortzetten van de huidige relatie of het doorsnijden van alle banden.

Ondertussen heeft Cercle Brugge enige financiële vooruitgang geboekt op de transfermarkt, met recordverkopen van spelers zoals Ayase Ueda en Olivier Deman. Toch blijft de club afhankelijk van Monaco's investeringen om operationele verliezen te dekken en kan het nog niet zelfstandig overleven.

Poll: Denk jij dat er snel een goeie oplossing zal komen voor Cercle Brugge?

TAGS  I  Cercle Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024