'Monstertransfer van Romelu Lukaku komt in een stroomversnelling'

'Monstertransfer van Romelu Lukaku komt in een stroomversnelling'
Zaterdag 30 december 2023 - 20:00   I   door Redactie

De Italiaanse regering heeft besloten het "decreto crescita" niet te verlengen, een maatregel die sinds 2019 profvoetballers uit het buitenland aantrekkelijke belastingvoordelen bood.

Dit betekent dat vanaf 1 januari 2024 buitenlandse voetballers in Italië 45% belasting moeten betalen in plaats van 25%. Dit besluit kan grote gevolgen hebben voor spelers zoals Romelu Lukaku, die momenteel op uitleenbasis bij AS Roma speelt en eigendom is van Chelsea.

De Serie A-clubs, waaronder AS Roma, vrezen dat deze verandering het Italiaanse voetbal minder aantrekkelijk zal maken voor buitenlandse topspelers.

Voor Lukaku, een van de grote sterren in de Serie A, zou dit kunnen betekenen dat hij eerder geneigd is te vertrekken uit Italië. Hij geniet concrete belangstelling van uit Saudi-Arabië, waar hij gigantisch veel geld kan opstrijken.

Het afschaffen van de belastingverlaging kan de concurrentiepositie van de Italiaanse clubs verzwakken en uiteindelijk leiden tot minder inkomsten, zowel voor de clubs als voor de Italiaanse fiscus. Tot voor kort hoopten de clubs dat de regeling verlengd zou worden, maar die hoop is nu vervlogen.

Poll: Vind jij het logisch als Lukaku voor Saudi-Arabië kiest?

TAGS  I  Romelu Lukaku  I  AS Roma

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024