Vanhaezebrouck daagt Club Brugge keihard uit: "Wij vragen dat niet"

Vanhaezebrouck daagt Club Brugge keihard uit:
Zondag 17 december 2023 - 21:40   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck was razend na de 2-0-nederlaag van AA Gent bij Club Brugge. Hij sneerde ook naar de tegenstander.

In de 'Slag om Vlaanderen' riep het team van Vanhaezebrouck al na zes minuten op voor een penalty, maar zonder resultaat. Cuypers viel in het strafschopgebied na een confrontatie met Brandon Mechele van Club.

Hoewel het leek dat de verdediger de aanvaller even bij de arm greep, oordeelde scheidsrechter Jonathan Lardot dat het niet voldoende was voor een strafschop. Tot grote frustratie van de Buffalo's kwam er ook geen interventie van VAR Lawrence Visser, die de scheidsrechter niet naar het scherm riep.

Nadien kreeg Club wel twee strafschoppen. In minuut 21 ging Zinckernagel tegen de grond na een trap van Sven Kums. Lardot liet voortspelen, maar de VAR riep hem nu wel naar het scherm. Daarop besliste de ref om een penalty te geven aan de thuisploeg. Vraag is of Thiago geen buitenspel stond voorafgaand aan de fout.

"Eigenlijk was dat dezelfde fase als vorige week in KV Mechelen-Club Brugge (toen de goal van Thiago onterecht werd afgekeurd, red.)”, reageert Vanhaezebrouck bij DAZN. “Het is dan ook niet verrassend dat men dit nu bij Club laat doorgaan, denk ik."

"Het moet in evenwicht zijn - dat speelt misschien ook ergens mee. Ik heb de beelden intussen wel gezien, maar geen lijn. Of het een nieuwe fase was? Daarvoor moet de bal onderschept worden."

"Er is zelfs zo’n fase geweest waardoor Union hier de titel heeft verloren. Dus ja...niet toevallig misschien. Meer zal ik er niet over zeggen. We zullen niet vragen om de match te laten herspelen”, grapte Vanhaezebrouck nog.

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  Hein Vanhaezebrouck  I  AA Gent

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024